HZ.Mehdi, ahir zamanda gonderileceği HZ.MUHAMMED (sav) taranfından mujdelenmiş olan,muslumanları zulum ve sıkıntı ortamından kurtaracak yeryuzundeki fitneleri ortadan kaldıracak, tum dunyaya barış ,adalet ,bolluk , huzur , mutluluk ve refah getirecek kutlu bir şahıstır.Peygamberimizden aktarılan sahih rivayetlere gore HZ.MEHDİ ,ceşitli hurafelerle ,batıl inanc ve uygulamalarla aslından uzaklaştırılmış olan dini aslına dondurecek, HZ. İSA ile buluşacak,Allahın izniyle yegane hak din olan İslamı yeryuzune yerleşik kılacaktır.
HZ.MEHDİ nin cıkış alametleri.
Ben Ebu Abdullah Huseyin bin Ali'ye dedim ki, "Bu işin onunde alametler var mıdır?" – ki Mehdi'nin zuhurunu kast ediyor- Dedi ki, "Evet." Dedim, "Nedir onlar?" Dedi ki, "Beni Abbas'ın helakı, Sufyani'nin ortaya cıkması, Beyda'da batma." Ben yine, "Bu işin uzamasından korkuyorum" dedim. Dedi ki, "Bu iş tesbih taneleri gibi arka arkaya meydana gelir." (Ali Bin Husameddin El Muttaki, Celaleddin Suyuti'nin Tasnifinden Hadisler – Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Kahraman Neşriyat, sf. 34)
Kıyamet yaklaştığı zaman ve muminlerin kalbi; olum, aclık, fitneler, sunnetlerin kaybolması, bid'atlerin ortaya cıkması, emri bil maruf ve nehyi anıl munker (iyiliği oğutleyip kotulukten men etme) imkanlarının kaybolması gibi sebeplerle zayıfladığı zaman benim evlatlarımdan Mehdi ile Cenab-ı Hak sunnetleri ihya eder. Onun adalet ve bereketi ile muminlerin kalbi ferahlar, Acem (Arap olmayan) ve Arap milletleri arasında ulfet ve muhabbet yerleşir. (Kitab-ul Burhan Fi Alameti-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 66)
Mağrib'de (batıda) karışıklıklar, fitneler ve korku olacak. Aclık ve hayat pahalılığı alabildiğine yayılacak. Fitneler coğalacak. (Olum-Kıyamet-Ahiret ve Ahir Zaman Alametleri, İmam Şarani, s. 440)
Bu fitnelerin en sonuncusu gunahsız insanların oldurulmesidir ki, artık o zaman kendisinden herkesin razı olacağı bir gidişatta olan Hz. Mehdi cıkar. (Ali Bin Husameddin El Muttaki, Celaleddin Suyuti'nin Tasnifinden Hadisler – Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Kahraman Neşriyat, sf. 38)
Bir fitne gorulur, bunu diğer fitneler takip eder ve birinciler sonuncuların kılıcla catışmaya donuşunu kamcılar ve bundan sonra butun haramların helal sayılacağı bir fitne gelir. Sonra da hilafet, yeryuzunun en hayırlısı olan Mehdi'ye evinde otururken gelecektir. (Kitab-ul Burhan Fi Alameti-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 26)
(Allah’ı tenzih ederiz) Alenen ve apacık Allah Teala inkar edilinceye kadar Hz. Mehdi (a.s.) gelmez. (Kitab-ul Burhan Fi Alameti-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 27)
Şevval ayında ayaklanma Zilkade'de harb konuşmaları, Zilhicce'de ise harb vaki olacak. (Kıyamet Alametleri, Berzenci, s. 166)
Hadiste belirtilen Şevval, Zilkade ve Zilhicce ayları İran-Irak Savaşının gelişim aşamalarıyla aynı tarihlere denk gelmektedir:
Şevval ayında ayaklanma...
İran Şahı'na karşı olan ilk ayaklanma bilindiği gibi hadiste belirtilen 5 Şevval 1398 (8 Eylul 1976)'de olmuştur.
Zilkade'de harp konuşmaları ve Zilhicce'de ise harp vaki olacak...
Hicri 1400 Zilhicce (1980 Ekim) ayında İran-Irak arasındaki savaş tam anlamıyla başlamıştı.
Talikan'a (Afganistan'a) yazık oldu. Şuphesiz Allah Teala'nın orada altın ve gumuş olmayan hazineleri vardır. Orada Allah'ı hakkıyla bilen insanlar vardır. Onlar ahir zaman Mehdisinin yardımcılarıdır. (Kitab-ul Burhan Fi Alameti-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 59)
[IMG]http://img71.**************/img71/7843/besmelemu3yl2.gif[/IMG]