Teror saldırılarına ne yazık ki bir yenisi daha eklendi Reina'da gece kulubunun taranmasıyla. Ustelik sosyal medya da " iyi olmuş " gibi akıldan noksan yorumlara rastlanılmış.
Her şeyde aşırılık zarardır. Şimdi aşağıdaki hadisi biraz daha dikkatli inceleyelim:
4. (1445)- İbnu AbbÂs (radıyallahu anhumÂ) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalÂtu vesselÂm), Akabe (taşlaması) sabahı, bineğinin uzerindeyken:
"Bana (taş) toplayıver!" dedi. Ben de (şehadet ve başparmaklarla atılabilecek buyuklukte) ufak taşlardan onun icin topladım. Avucuna koyduğum sırada:
"İşte bunlar gibi. Dinde aşırılıktan sakının. Sizden oncekileri, dinde aşırılıkları helÂk etmiştir!" dedi." [NesÂî, Hacc 217, (5, 268).]
Yani, burada bir olcu belirtilmiş. Kaya gibi taşları atmak ya da taş yağmuruna tutmak gerekmez. Bazı meselelerde uc noktalara gitmek
Gecenlerde bir grup, temsili noel baba'nın kafasına silah dayayarak sozde eylem yapıyor.
Bir kulup de kurşunlanıyor. Bu da, islama karşı muthiş bir duşmanlık doğmasına ve beslenmesine sebeb oluyor.
Ulke icinde ise, islamı kullanarak bir ic catışma zemini hazırlanmaya calışılıyor.
Ulkede cok ozur dilerim haram olan genel ev var, alkol satışı serbest, iddia vb. bildiğin kumar kategorisine giren oyunlar oynanıyor, haramlığı ayetle sabit olan faiz her yerde iken ulke gundeni noel olmamalı. Aslında noel de değil, o zaten onceden kutlanıyor.
Her neyse, burada mesele şudur.
Elbet yıl başı kutlamayın diye uyarı yapılabilir. Bu bizim adetlerimize, islama uyan bir şey değil denilebilir.
Ama, insan arasında duşmanlık cıkarak şekilde " olenlere iyi olmuş " demek, daha da ileriye gidip " oldurmek ", insanların amelini gelecekte ne işler yapacağını hatta daha kendisinin nereyede gideceğinden haberi yokken " bunlar cehennemliktir " demek, BİZE ANCAK ZARAR VERİR...
Yıl başı kutlayanı sevmeyebilirsin, kendi duşunceleri f.book vb. sosyal ortamlarda paylaşabilirsin. Ancak, duşmanlığa sebep olacak kadar ileri gitmek be bir zumreyi ileri derece ayıplamak yakışmaz...
Once bir kendi gunahlarımıza bakmamız lazım...
Ulkemiz uzerine oynanan oyunlar buyuk. Cunku ulke topraklarımızın icinde, yahudilerin goz koyduğu bolum var.
Cunku guclu bir Turkiye ortadoğuda kimsenin işine gelmez...
Cunku Turkiye'yi yıkmanın tek yolu, iceriden bolmektir...
MAKUL OLALIM, ŞU ACI GUNLERDE DAHA COK HOŞ GORULU OLALIM, BU ULKEDE YIL BAŞI KUTLAYANLAR VE KUTLAMAYANLAR BİR ARADAYA YAŞAMAK ZORUNDAYSAK; DUŞMANLARIMIZIN BİZİ OLDURURKEN BU KUTLUYOR BU KUTLAMIYOR DİYE AYIRMADIĞININ FARKINA VARALIM!!!
İCERDE KUTLAYAN DA HAYATINI KAYBETTİ, KAPININ ONUNDE SADECE VAZİFESİNİ YAPAN BİR POLİS MEMURUMUZ DA...
KATİL AYNI, KUTLAYAN DA KUTLAMAYAN DA AYNI DUŞMANIN KURBANI!!!
SURİYE, IRAK VE DİĞER ARAP ULKERİNDEKİ OLAYLAR İBRET ALMAK, BİZE DUŞEN MAKUL OLMAK..!
MHMT DMRC
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Oynanan oyunlar buyuk, bizlere duşen makul davranmak