muddesir suresi.mekkede nazil olmuştur.56 ayettir.sure adını ilk ayetindeki el muddesir kelimesinden almıştır muddesir ortusune burunen sarınan demektir.velid bin muğiye o devrin en buyuk şairlerindendi.kureyşin gozbebeğiydi.bir rivayete gore velid bin muğiyre hz.muhammed(s.a.s)okuduğu kuranı dinleyip cok etkilendi.bunu duyan kureyş muşrikleri eyvah dediler velid dininden donmuş artık ona bakarak tum kureyş dininden donecektir.bunun uzerine yeğeni ebu cehil velide giderek gururuna yediremeyeceği sozlerle onu ikna etti.sonra birlikte muşriklerin yanına geldiler.velid onlara hz.muhammed(s.a.s) e mecnun ,kahin ,yalancı, şair lakaplarıyla hitap etmenin tutarlı olmayacağını anlattı ,nihayet uzun uzadıya duşunup tasındıktan sonra olsa olsa o bir sihirbazdır gormuyormusunuz kişiyi ailesinden evladından kolesinden ayırıyor.dedi.muşrukler bu sozleri cok beğendiler ve rasullullah a sihirbaz diye hitap etmeye basladılar .bu resulu ekreme cok dokundu.allah c.c da asağıdaki ayetleri indirdi.....

11 12 13 14 tek olarak yaratıp kendisine geniş servet ve gozu onunde oğullar verdiğim kendisi icin (nimetleri onune) serdikce serdiğim o kimseyi bana bırak.
15.ustelik o(nimetlerimi)dahada artırmamı umuyor
16.asla(ummasın)cunku o bizim ayetlerimize karşı alabildiğine inatcıdır.
17.ben onu sarp bir yokuşa sardıracağım.
18.zirao duşundu taşındı olctu bicti
19.canı cıkasıca nasılda olctu bicti
20.sonra canı cıkasıca tekrar(olctu bicti)nasıl olctu bictiyse..
21.22.23.24.25 sonra baktı.sonrakaşlarını cattı.suratınıastı.en sonunda kibirini yenemeyip sırt cevirdi de bu (kuran)dedi olsa olsa(sihirbazlardan oğrenilip)nakledilen bir sihirdir.bu insan sozunden baska birsey değildir.
26.ben onu sekar a (cehennem e)sokacağım
27.sen biliyorumusun sekar nedir ?
28.hem(butun bedeni helak eder.hicbirşey bırakmaz) hem(eski haline getirip tekrar azap etmekten )vazgecmez o
29.insanın derisini kavurur
30.uzerinde ondokuz(muhafız melek)vardır

sadakallahul aziym