gunumuzde namaz ihmali, bir cok muslumanda kanayan bir yara olduğu gerceğini kimse reddedemez..o yuzden bizde de nacizane" bir calışma başlatalım" duşuncesi oluştu..amac burada birbirimize destek olmak, durtuklemek ve de hatırlatmak..calışmamız hayırlara vesile olur inşallah..
kampanya şartları..
1-msn sohbetlerini kampanyamıza vesile yapabiliriz..nasıl mı...namaza kalkacaz mesela,diyelimki "ben namaza kalkıyorum,sen vakit namazını kıldın mı "diye soralım..eğer kılmadıysa "hadi gecirme sende kalk kıl diyebilelim"(hatta iletilerimize bile ekleyebiliriz)..burada emri bil maruf emrini eda ettiğimizi ve sevap kazandığımızı unutmayalım..bunu evlerimiz ve diğer cevremizde de yapalım inşallah..
2-bu konuyu surekli portaldan gecirelim..nasıl mı??guncelleme kelimemiz sabit olacak.."vakit namazını kıldın mı "şeklinde..ve bunu sadece namaz kılanların sorma yetkisi olacak..işte size cok onemli ve cok sevaplı basit bir calışma..
3-bu soruyu sormadan once namazla ilgili ayet ,hadis,ozlu soz,resim,kısa bilgilerle destekliyebiliriz..hatta namazla ilgili carpıcı anılarımızı bile ekleyebiliriz inşallah..tabii sadece namaz kılanlar..lutfen diğerleri yazı yazmasın..sadece suclu suclu okusun..
4-bu kampanyayı elimizden geldiğince tum nete yayalım inşallah..bunun icin de, herkes uye olduğu foruma bu konuyu alıntılayıp eklerse buyuk bir calışma başlatacağımızı duşunuyorum inşallah..
5- namazla ilgili uzun yazılara rastladığımızda bu konuya ekleyebiliriz ...ama tum yazıyı değilde icinden onemli yerleri 1 ya da 2 paragraf kadar alıntılayabiliriz ya da linkini verebiliriz..
inaşllah bu kampanya hayırlara vesile olur..sizlerde kampanyamızı fikirlerinizle destekleyebilirsiniz..
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- "vakit namazını kıldın mı "kampanyası