Hazal Kaya, 01 Ekim 1990 tarihinde İstanbul'da dunyaya gelmiştir. ilkokulu Gaziosmanpaşa İlkoğretim Okulu'nda, liseyi İstanbul İtalyan Lisesi'nde okumuştur. İstanbul Bilgi Universitesi Sahne ve Gosteri Sanatları Yonetimi, Performans bolumune 2009 yılında girmiştir. Annesi ve babası avukat olan Hazal Kaya, İstanbul Balat’ta buyudu. 1997'de annesi ve babası ayrıldıktan sonra annesiyle yaşamaya başladı. Sanatın ceşitli alanlarıyla kucuk yaşlarda ilgilenmeye başlamış ve 4.5 yaşında keman, 7 yaşında bale dersleri almaya başladı. Lisede, okulun tiyatro kolunda ve korosunda olan Hazal Kaya lise devam ederken katalog cekimlerine ve bazı ajanslara da başvuruda bulundu. Lisede eğitim hayatına devam ederken bir icecek firmasının reklam yuzu olmuştur.
2006 yılında Acemi Cadı dizisinde 46. bolumde konuk oyuncu olarak yer aldı. Pelin karakterini oynadı. 2007 yılında lise 2. sınıftayken ilk kez Genco adlı bir televizyon dizisinde başrol oynadı. Kanal D'de yayınlanan, Halit Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı romanından uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde Nihal Ziyagil'i canlandırmıştır. İlk oynadığı film ise 2011 yılında gosterime giren Selcuk Aydemir’in yapımını ustlendiği Calgı Cengi filmidir. Turkce'yle birlikte İngilizce, İtalyanca ve Almanca dillerini de konuşabiliyor.
HANGİ PROJELERDE YER ALDI?
2017 – Bizim Hikaye (Filiz) (TV Dizisi)
2015 – Kırık Kalpler Bankası (Aslım) (Sinema Filmi)
2014 – İtrazım Var (Zeynep Bulut) (Sinema Filmi)
2014 – 2015 – Maral: En Guzel Hikayem (Maral) (TV Dizisi)
2013 – Mavi Dalga (Fırat’ın Sevgls) (Sinema Filmi)
2013 – Feyruz (Hazal) (TV Dizisi)
2013 – A.Ş.K. (Azra) (TV Dizisi)
2012 – Son Yaz Balkanlar 1912 (Emine) (TV Dizisi)
2012 – Bu Son Olsun (Lale) (Sinema Filmi)
2011 – Calgı Ceng (Kapıdan Bakan Kız) (Sinema Filmi)
2011 – Behzat C.: Sen Kalbme Gomdum (Berna C.) (Sinema Filmi)
2011 – Ay Buyurken Uyuyamam (Hulya) (Sinema Filmi)
2011 – 2012 – Adını Feriha Koydum (Feriha) (TV Dizisi)
2010 – 2012 – Behzat C. Bir Ankara Polisiyesi Sezon (Berna) (TV Dizisi)
2008 – 2009 – Aşk-ı Memnu (Nihal Ziyagil) (TV Dizisi)
2007 – Genco (Ozge / Gulay) (TV Dizisi)
2006 – Taşların Sırrı (Bengu) (TV Dizisi)
2006 – Sıla (Berrin) (TV Dizisi)
2006 – Acemi Cadı (Pelin) (TV Dizisi)
1999 – The Sopranos (Turkce Seslendirme) (TV Dizisi)