Salma Hayek

Filmografi
Once Upon a Time in Mexico (2003) Frida (2002) Searching for Debra Winger (2002) In the Time of the Butterflies (2001) Hotel � 2001 Traffic � 2000 Chain of Fools � 2000 Timecode � 2000 Dogma � 1999 Wild Wild West � 1999 The Faculty � 1998 54 � 1998 Who the Hell Is Juliette? � 1997 Follow Me Home � 1997 Breaking Up � 1997 Fools Rush In � 1997 From Dusk Till Dawn � 1996 Fled � 1996 Miracle Alley � 1995 Desperado � 1995 Fair Game � 1995 Four Rooms � 1995 Mi Vida Loca � 1994 Doğum: 2 Eylul 1966, Meksika.
Gercek Adı: Salma Hayek Jiminez
Aile: Lubnan'lı bir baba (Sami Hayek Dominguez) ile Meksika'lı bir annenin (Diana Hayek) iki cocuğundan biri. Sami Hayek adında bir erkek kardeşi var.
İlişki: Aktor Edward Atterton'la bir birlikteliği ve aktor Richard Crenna Jr.'la nişanlılığı oldu. Edward Norton'la birlikte.
Eğitim: Universiteye giderken oyuncu olmanın hayallerini kuruyordu. Bir gun babasına oğle yemeğinde 'Kadere inanırmısın?' diye sordu. Babasının 'Evet' cevabı uzerine 'Oyle sanıyorum ki benim kaderim oyuncu olmak' dedi ve universiyeyi bırakarak deneme cekimlerine katılmaya başladı.
Cocukluk: Kucukluğunde cok iyi bir jimnastikciydi fakat ailesi bunun bir meslek olamayacağını duşunduğu icin bırakmak zorunda kaldı.
İlk Filmi: 1994 yapımı "Mi Vida Loca" adlı filmde Spike Jonze ile birlikte rol aldı.
Cıkış: 1995'de başrolunu Antonio Banderas'la paylaştığı Rodriguez'in "Desperado"suyla şohreti yakaladı.
Biliyor musunuz?: İlk adının anlamı Hindu dilinde "barış", İtalyanca'da ise "ceset"anlamına geliyor.
12 yaşında babasına eğer Amerika'da okula gitmesine izin vermezse "greve" giderek tum derslerden kalacağını soyledi. Boylece ailesi Salma'yı 12 yaşında Amerika'da yatılı bir okula gonderdi.
Bunu biliyor musunuz?: Puro icmeyi cok seven yıldız, 1996'da People dergisinin sectiği dunyanın en guzel 50 insanı arasına girdi.
Soz: "Rol yaparken uzun gorunuyorum..."
"Benden cok daha guzel olan kadınlardan daha fazla dikkat cekiyorum. Ufak yaşta henuz cok zayıf ve kucukken de bu boyleydi. Her zaman başkalarından daha fazla dikkat cektim. Boyle olmasaydı, olması icin gerekeni yapardım."