Gwyneth Paltrow

Doğum: 28 Eylul 1972'de Los Angeles, Californiya.
Tam Adı: Gwyneth Kate Paltrow
Lakabı: Gwynnie
Aile: Babası bir televizyon yapımcısı, annesi Blythe Danner ise eski bir oyuncu. Erkek kardeşi Jake yonetmenlik yapıyor.
İlişkileri: 1996 yılında Brad Pitt ile nişanlandı fakat 1997 yılında ayrıldılar. Daha sonra bircok kez ayrılıp barıştığı Ben Affleck ile ilişkisi sona erdi.
Eğitim: Californiya Universitesinde sanat tarihi eğitimi aldı fakat oyunculuğa başlamak icin bitirmeden ayrıldı.
Başlangıc: Gwyneth beş yaşında annesinin rol aldığı oyunlarda kucuk roller oynardı.
Buyuk cıkış: Babasıyla birlikte bir filme başvurmak icin beklerken, Steven Spielberg "Hook" filminde Wendy rolunu teklif etti. Bu filmle onu acılan Paltrow 1995'te "Se7en"da Brad Pitt ile birlikte oynayınca dunya capında şohrete ulaştı.
Sahne: 1999 yazında "As You Like It" adlı oyunda oynadı.
Oduller: "Shakespeare in Love"daki roluyle Oscar ve Altın Kure kazandı.
Televizyon: Deadly Relations ve Cruel Doubt.
Biliyor musunuz?: Kucukluğunde İspanya'da bir sure gecirdiğinden dolayı oldukca iyi İspanyolca konuşuyor.
Eski nişanlısı Brad Pitt, Jennifer Aniston ile evlilik torenine onu da cağırdı. Ama Paltrow katılmadı.
Doğum gununde Ben Affleck'e 21000 dolarlık bir saat hediye etti.
Soz: "Bu olay gercekten hayatımı değiştirdi. Ayrıldığımızda icimde birşey sonsuza kadar değişti. Kalbim bir şekilde kırıldı ve asla eskisi gibi olmayacak." Brad Pitt ile ayrılması hakkında.
""Kariyer sahibi olmanın ve menejerlerin bu konuda soylediklerini anlayamıyorum. Sadece bana ilginc gelen ve doğru olduğuna inandığım şeyleri yapıyorum. Kalitesiz, anlamsız, buyuk butceli, onemsiz filmlerden nefret ediyorum."

Iron Man, Iron Man, 2008, Oyuncu
Kanıt, Proof, 2006, Oyuncu
Sky Captain ve Yarının Dunyası, Sky Captain and the World of Tomorrow, 2004, Oyuncu
Zirveye Tırmanış, Wiev From the Top, 2003, Oyuncu
Kayıp, Aranıyor: Debra Winger , Searching for Debra Winger, 2002, Oyuncu
Avanak Ajan:Altın Kuş, Austin Powers III, 2002, Oyuncu
Tenenbaum Ailesi, The Royal Tenenbaums, 2001, Oyuncu
Alcak Adam, Shallow Hal, 2001, Oyuncu
Yetenekli Bay Ripley, Talented Mr. Ripley, 1999, Oyuncu
Aşık Shakespeare , Shakespeare in Love, 1998, Oyuncu
Malice, Malice, 1993, Oyuncu