Elisabeth Shue

Filmografi
Leo (2002) Hollow Man � 2000 Molly � 1999 Palmetto � 1998 Cousin Bette � 1998 The Saint � 1997 Deconstructing Harry � 1997 Trigger Effect � 1996 Leaving Las Vegas � 1995 The Underneath � 1995 Twenty Bucks � 1993 Heart and Souls � 1993 The Marrying Man � 1991 Soapdish � 1991 Back to the Future Part III � 1990 Back to the Future Part II � 1989 Cocktail � 1988 Adventures in Babysitting � 1987 Double Switch � 1987 Link � 1986 The Karate Kid � 1984 Doğum: 6 Ekim 1963, Amerika. Takma Adı: Lisa
Aile: İki erkek kardeşinden Andrew oyunculuk yapıyor. Diğer kardeşi John William hayatını kaybetti. 1994'den bu yana Davis Guggenheim ile evli ve Miles adlı bir erkek cocuğu var.
Eğitim: Wellesley College ve Harvard Universitesinde eğitim gordu.
Cocukluk: Kucuk yaşta anne babası ayrılınca bir sure, ehliyetsiz araba kullanmaktan uyuşturucu ve ickiye kadar bircok kotu alışkanlık edindi. Liseden sonra sadece kızların alındığı cok disiplinli bir okul olan Wellesley College'a girdi. Bugun, bu sayede hayatının kurtulduğunu soyluyor.
Başlangıc: Universite para kazanmak icin televizyon reklam filmlerine başvurularda bulundu. Boylece Burger King başta olmak uzere bircok reklam filminde rol aldı.
İlk filmi: 1984 yılında "Karate Kid" serisinin ilk filmiyle sinemaya adım attı ve uzun yıllar boyunca "kızarkadaş" veya "komşukızı" rolleri canlandırdı.
Cıkışı: Kucuk kardeşi Andrew, "Melrose Place" dizisinde başrollerden birini alınca Elisabeth'den daha unlu oldu. Fakat Mike Figgis, 95 yılında cektiği "Leaving Las Vegas" icin Nicolas Cage'in yanında Elisabeth Shue'ya rol verince işler değişti. Bu kucuk butceli ve buyuk risk taşıyan film sonucunda Shue, en iyi kadın oyuncu dalında Oscar'a aday oldu ve kızarkadaş rollerinden kurtuldu.
Biliyor musunuz:? Bundan tam 15 yıl once Harvard Universitesini bitirmesine bir somestir kala oyunculuk icin okulu bıraktı. 2000 yılında universiteye dondu ve 8 Haziran 2000'de mezun oldu.
Bunu biliyor musunuz:? Gencliğinde uzun sure jimnastik yaptı.
Soz: "Komşu kızı olarak gorunuyor olabilirim ama bana komşu olmak istemezsiniz."