arkadaşlar dikkat ederseniz son zmnlarda ılımlı islam ve dinler arası diyalog sozleri ardında birtakım oyunlar oynanıyor, aşağıda kısa bir yazı var okumanızı rica ediyorum ve yorumlarınızı bekliyorum__

Bush’un İslÂm’ı değiştirme cabası!

‘ABD’nin onde gelen haftalık haber dergilerinden US News & World Report, Bush yonetiminin ‘İslÂm dininin cehresini değiştirmek icin’ milyar dolarları aşan butceyle bir projeyi devreye soktuğunu yazdı.
David E. Kaplan imzalı yazıda Amerika’nın iki yıldır, İslÂm dininde reform yaşanması icin dunya capında olağanustu gayret gosterdiği ileri suruldu. US News’e gore, soz konusu planın uygulanmasında, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı’na (USAID) cok buyuk iş duşuyor. Butcesi 21 milyar doları aşan USAID bunun yarıdan fazlasını ‘İslÂm dunyasına yardım’ icin kullandı. 24 ulkede İslÂmi radyo ve televizyon programlarına, dini okullara, İslÂmi duşunce uretim kuruluşlarına, ılımlı İslÂm’ı teşvik eden faaliyetlere mali yardım yapıldı.’ Zaten ‘ILIMLI İSLÂM’ projesini yurutmeye devam eden BUSH, ‘kontrolu altında İslÂmi hareketlere daha geniş bolgede (bakınız Fergana Vadisi’ne) yeşil ışık yaktı ise. Sizce bu onemli karar, bizim icin, bolgemiz, komşularımız adına ‘ilaveten’ başka hangi gelecek planlarını icermektedir acaba?

kaynak: Guler Komurcu Akşam Gazetesinden yazmış, 03/06/2005