Emily Watson

Filmografi
Red Dragon (2002 Punch-Drunk Love (2002) Equilibrium (2001) In Search of the Assassin (2001) Luzhin Defence, The (2000) Trixie (2000) Angela's Ashes (1999) Cradle Will Rock (1999) Hilary and Jackie (1998) Floss, The (1997) Boxer, The (1997) Metroland (1997) Breaking the Waves (1996) Doğum: 14 Ocak 1967. Londra, İngiltere.Aile: Mimar bir baba ile oğretmen bir annenin iki kızından biri. 1995'te kendisi gibi oyuncu olan Jack Waters ile evlendi.
Eğitim: Londra Drama Okuluna başvurdu ama reddedildi. Bir sure sekreterlik ve garsonluk gibi işlerde calıştıktan sonra tekrar yaptığı başvuru ile kabul edildi.
Cocukluk: Televizyonsuz ve dış dunyaya kapalı bir ortamda yetişmesinin kendini oyunculuğa hazırladığını duşunuyor. Cocukken surekli kitap okuduğunu, kendi kendine hikayeler anlattığını boylece hayal gucunun genişlediğini soyluyor.
Donum noktası: Danimarkalı unlu Yonetmen Lars Von Trier, 1996'da "Breaking The Waves" de oynaması icin Helene Bonham Carter ile anlaşmıştı. Ancak Carter son anda rolun zorluğu ve cıplaklık gerektirmesi sebebiyle filmden ayrıldı. Daha sonra Trier, bir sure once tiyatro oyununda izlediği Watson'a şans verdi. Boylece rol icin secilen Watson, gosterdiği inanılmaz performansla henuz ilk sinema filminde Oscar'a ve Altın Kure'ye aday oldu.
Roller: Cok zorlu ve akli dengesi yerinde olmayan karakterleri canlandırması hakkında "Cok sorunsuz ve mutlu bir cocukluk gecirdim. Şu anda da gayet normal bir hayatım var. Belki de bu yuzden, deliliğin sınırında karakterleri canlandırmayı seviyorum." şeklinde konuşuyor.
Biliyor musunuz? : İngiliz futbol takımlarından Arsenal'in koyu bir taraftarı.
"Hilary and Jackie"deki rolu icin uzun sure cello eğitimi aldı.
Bunu Biliyor musunuz?: Watson 8 yaşındayken anne babası onu Judi Dench'in oynadığı bir tiyatro oyununa goturduler. 1997'deki bir roportajında "Oyunu izlerken o kadar cok guldum ki, bir sure ara vermek zorunda kaldılar" şeklinde o gunleri anlatıyor ve Dench'in kendisine ornek aldığı oyuncu olduğunu soyluyor.
Oduller: "Breaking The Waves" ve "Hilary and Jackie" ile iki defa hem Oscar'a hem Altın Kura'ye aday oldu.
Soz: "Sadece guzel gorunmesinin onemli olduğu oyunculardan biri olmadığım icin şanslıyım. Ben komik suratlı bir başbelasıyım. Onlarla yarışamayacağım gibi yarışmak da istemezdim. Hayat, gunde yedi saatinizi egsersiz yaparak gecirmek ve diyet nedeniyle aclıktan olmek icin cok kısa."
"İnsanların 'Breaking The Waves'i bu kadar beğenmesine hazırlıklı değildim. Bir anda roportajlar yapılmaya ve bircok soru sorulmaya başladı."