KUFRUN TARİFİ:
"İslam dinine uymayan itikadlar beslemeye, Cenabı Allah'a inanmamaya, O'na ortak koşmaya, yakışmayacak sıfatları var demeye, O'nun varlığını, birliğini, emirlerini ve yasaklarını inkar etmeye, dinsizliğe, imansızlığa, zındıklığa, şuphe, cehalet ve inkar gibi sebeplerle iman edilmesi gereken şeylere iman etmemeye ve dinden cıkmaya vasıta olan sozler soylemeye kufur denir"
KUFUR SOZLER:
1) "Bir Kimse Allah Teala bana Cenneti verse sensiz istemem dese kafir olur"
2) "Allah Teala Hazretlerinin mekanı vardır diye itikad eden kimse kafir olur."
3) "Allah Teala gokte (mekan isnad ederek) benim şahidimdir diyen kimse kafir olur"
4) "Bir kimse sevgilisine, sen Allah'tan daha sevgili ve daha ustunsun derse kafir olur. Allah Arş-ı A'la dan yahut Sema'dan bize bakıyor, ordan bizi goruyor diyen kişi kafir olur."
5) "Bir adam dun şayet ben bu işi yaptı isem kafir olayım derse, aynı zamanda bu işi yaptığını da biliyorsa bu adam kafir olur. Zira kufre rıza kufurdur, bu adamın niyetinde kufre rıza bulunmaktadır."
6) "Bir kimse "Lailahe" (ilah yoktur) dese kafir olur. "Lailahe İllallah" (Allah'tan başka ilah yoktur) cumlesinin tamamını soylemek lazımdır"
7) "Bir adam olmuş olsa, o olen adam icin, Cenabı Allah ona yakınlarından daha cok muhtac bulundu diyen kişi kafir olur"
8) "Bir adam, bir başkası icin Allah Teala onu halketti, sonra yanından uzaklaştırdı demiş olsa kafir olur."
9) "Bir adam, şu kimse şu hastalıktan olur demiş olsa kafir olur."
10) "Bir adam, Allah şu kişiyi neden yarattı bilmem demiş olsa kafir olur."
11) "Bir kimsenin yapmadığı bir iş icin Allah bilir yaptım demesi, yaptığı bir iş icin Allah bilir yapmadım demesi kufurdur, dinden cıkmaya sebep olur."
12) "Bir kimse kafirlerin bayramında kafire bayramın mubarek olsun derse kafir olur."
13) "Hırıstiyan olmak Yahudi olmaktan hayırlıdır diyen bir kimse kafir olur."
14) "Bir kimse birine seni gormek Azrail'i gormek gibidir dese kafir olur."
15) "Bir kişi ben kendimi Cehennem icin hazırladım demiş olsa kafir olur."
16) "Kuran-ı Kerim okunurken alkışlamak kufurdur."
17) " Bir kimse Cenabı Allah'ın emrine işaret ederek, bu emri sonuna kadar yapmaya kim guc yetirebilir derse kafir olur."
18) "Bir kimse sunnet ne işe yarar derse kafir olur."
19) "Bir kimse peygamberlerin soylediği eğer doğruysa kurtulduk derse kafir olur."
20) " Bir kimse peygamberlik iddia etse ; bu kimseden mucize istemek kufurdur. Şayet onu rezil etmek veya rahatsızlandırmak ise sakıncası olmaz denmiştir."
-----------------------------------------------------------------------------------
Alıntı Değildir. Kendim yazdım. Burdaki sozlerin bazılarını gunluk hayatta bilmeden soyleyebiliriz. Kaynak olarak elimdeki kitapları kullandım.
NoT: coğunluk hadis olmakla beraber bazılarıda alimlerin sozleridir. Kesinlikle din bilgisi olmayan kişilerin soylediği sozler değildir.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Gunluk Hayatta Kullandığımız Bazı Cumleler Kufre Neden Oluyor...!