Bir ayeti celile de Rabbimiz Teala " İnsan aceleci ve bilgisi yetersizdir..." buyuruyor... Allahınrasulu sav bir hadisi şeriflerinde " acele etmeyen kurtuluşa erer " buyurmaktalar...
Evet insan hem aceleci hem de kısıtlı bir ilme sahiptir...Coğu zaman kavuşmaya can attığı şeyler kısa bir surede elinden kurtulmaya calıştığı " iptilalar " oluveriyor...İşte bu insanın sonunu duşunmediğinin ( yetersiz bilgisinin) en guzel numunesi değilmidir...Hep isteriz cok isteriz hatta bazen gozumuz doner ama tam istediğimiz onumuze konur bu seferde " gonlumuz sırt doner " ...Acaba hakikatte nedir gonlun istediği yada canın cok cektiği şey ?...İşte insan kısıtlı ilmi istediği şeyden coğu zaman kacma gereği duymuştur...O halde Rabbimizin Razı olduğu şeyleri istemek duanın başlangıcı olmalı değil mi?...
Eş istiyoruz aradığımız nitelikler sonradan icinden cıkılmaz kaprislere donuşuyor, mal istiyoruz sonunda bizi Hak tan alıkoyan engeller haline geliveriyor, evlat istiyoruz terbiyesi uzerimize ağır geliyor yani hasılı bir şeyler isterken bir yerlerde hata ediyoruz sanki...Bence isterken " gafil " istiyoruz daha doğrusu Rabbimizin tarifindeki " aculen cehula " olarak gozu yumuk istiyoruz galiba...Oysa ferasetli mumin ( ilim sahibi ) istediği şeyin buud ve boyutlarına Allahın cc izniyle vakıftır...Mumkun mertebe nefsinin heves turunden bekletilerine karşılık aramaktan ote ruhunu dinlendirecek ve asli gorevlerinden alıkoymayacak hatta o gorevlere katkısı olacak İSTEKLER PEŞİNDEDİR...Bu istekleri hayatta vuku bulmasa da bu halis niyetinden dolayı hep hayır uzeredir...Ama niyetine bu istikameti veremedi mi insanın istekleri " hep insanı yoracaktır " ister kavuşsun ister kavuşamasın...
Hasılı rahat bir hayat icin isteklerimizi ve beklentilerimizi tekrar gozden gecirmemizi oneriyorum...Cok istediklerimizin başımıza bela olmaması ve hayatımızı esenlik icinde gecirebilmemiz icin ANLAYIŞ , SABIR VE DUA...
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Acele Etmeyen Kurtulur