Antalya İl Tarım ve Orman Mudurluğunde staj yapan muhendis ve tekniker adaylarına İl Muduru Mustafa Ozen’in de katılımıyla 2 gun suren ve mudurluğun faaliyetlerini anlatan oryantasyon eğitimi verildi.
Antalya İl Tarım ve Orman mudurluğunden yapılan acıklamada “ Mudurluğumuz bunyesinde kendi alanlarıyla ilgili stajlarına devam eden muhendis ve tekniker adaylarına mudurluğumuzun genel işleyişini, yapısını ve faaliyetlerini anlatan ve 2 gun suren oryantasyon eğitimi verildi. Eğitimde Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi, Arazi Toplulaştırma ev Altyapı Şubesi, Bitkisel Uretim ve Bitki Sağlığı Şubesi Cayır Mera ve Yem Bitkileri Şubesi, İdari ve Mali İşler Şubesi, Gıda ve Yem Şubesi, Balıkcılık ve Su Urunleri Şubesi, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şubesi ile Kırsal kalkınma ve Orgutlenme Şubesi faaliyetleri hakkında genc adaylara eğitim verdi.
Eğitim sonunda muhendis ve tekniker adaylarıyla bir araya gelen İl Muduru Mustafa Ozen mesleğin puf noktalarını anlattı. İl Muduru Ozen, staj yapan oğrencilere yaptıkları işin kutsal bir meslek olduğunu soyledi.
Tarım ve Orman İl Muduru Ozen konuşmasına şoyle devam etti. “İl Tarım ve Orman Mudurluğumuz, yerin altındaki ve ustundeki tum canlıların sağlıklı ve iyi beslenmesinden sorumlu bir kurum. Birbirine entegre olan bir dongude sağlıklı nesiller icin mesleğimiz, olmazsa olmaz. Sağlıklı besinler nasıl yetiştirilir, bilincli tuketici nasıl olmalı, alışverişte nelere dikkat edilmeli, gıda tuketiminde herhangi bir olumsuzluk durumunda neler yapılmalı tum bu konuları ciftcilerimize tuketicilerimize anlatıyoruz. Mezun olduğunuzda nerde hangi pozisyon da olursanız olun lutfen Muhendisliğimizi unutmayalım.” dedi
İleride Tarımı yonlendirecek olan Muhendis ve Teknikerlerimiz sizlersiniz diyerek sozlerini bitiren Ozen, tum oğrencilerimize başarılar diledi.
tarımpusulası