İnsanların her devirde bişeylere taptığı hepimizce malumdur. Yİne insanlerın sapıtıp da epeyce yaşlı bir ağaca taptıklarını duyan abidin biri hemen eline bir balta alır ve o ağacı allah rızası icin kesecem der ve yola koyulur.bu abid yolda yururken şeytan yoluna cıkar ve ey abid nereye der.abidde ileride bir ağac var insanlar ona tapıyorlar ben de allah icin onu kesmeğe gidiyorum der.şeytan ise hayır onu kesemessin izin vermem der.abid hayır kesecem der vel hasıl aralarında munakaşa başlar birbirleriyle kavgaya tutuşurlar uc defa ust uste abid şeytanı yere calar.şeytan bakar ki guc yetiremiyor.
ey abid der ben sana her gun bir altın yatağının altına koyacam.sen de o ağacı kesmekten vaz gec.abit biraz tereddut ettikten sonra altınların cazibesine dayanamaz ve teklifi kabul eder.abid evine gelir yatar sabah kalkınca hemen yastığının altına bakarki bir altın var ertesi gun yine altın var.ucuncu gun yine bakar ki altını goremez.abid bu şeytan beni kandırdı der baltayı kaptığı gibi yola cıkar.yine şeytan aynı yerde abidin yoluna cıkar nereye gidiyorsun ey abid der.o ağacı kesmeye gidiyorum der.şeytan hayır izin vermem der abid hayır kesecem der şeytan izin vermem der velhasıl yine kavgaya tutuşurlar.bu defa uc kez ust uste şeytan abidi yener.abid de ey melun şeytan gecen ben seni yendim ama şimdi guc yetiremiyorum neden acaba der.şeytanda abide şu cevabı verir.ey dunya malına aldanan abid.gecen ağacı kesmeye gittiğinde niyetin allah rızası icin di ama bu gun ağacı allah rızası icin kesmeye gelmedin sana altın vermedim diye geldin.yani kendi nefsin icin geldin allah da sana yardım etmedi.
RABBİM BİZLERİN NİYETİNİ HALİS KILSIN İNŞALLAH.DUNYAYI KALBİMİZDE SOĞUTSUN.İBADETİNİ BİZE ŞİRİN KOLAY KILSIN İNŞALLAH.HAMD ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAHA MAHSUSTUR