Konu bana aittir.
Evvela şunu ortaya koyalım ki; ben vahiy alan bir Nebi olmadığım ve yazdıklarım ALLAHın Ayetleri olmadığı icin icerisinde eksik, noksan, yanlış, yalan, batıla yonlendirme olabilir yazılanları bu minvalde değerlendirmeniz sizin ve benim acımdan elzemdir. Benim yapmaya calıştığım olabildiğince ayetlerden beslenip Tevrat bize bugunumuze ne anlatıyoru anlamak ve anlatmaktır. En doğrusunu ALLAH bilir ve rasulleri vasıtasıyla bildirir.
Şimdi size tevrattan bir bolum paylaşacağım ve eğer bugun bir vahiy gelecek olsaydı nasıl olabileceğine ornek olması adına gunumuze uyarlayacagim
Tevratta uyarılar İsrailoğullarına yapılıyor İsrailoğulları denilen yerde Muslumanım diyenler diye cevirecegim Ve bugun Muslumanların başına gelenlerin nedeninin ne olduğu ve eğer hallerini duzeltmezler ise daha neler geleceğini okuyacağız
Yeşaya bolumu
Yeşaya1- 1-3
Ey gokler dinleyin, ey yeryuzu kulak ver! Cunku RAB konuşuyor: "Cocuklar yetiştirip buyuttum, Ama bana başkaldırdılar.Okuz sahibini, eşek efendisinin yemliğini bilir, Ama Muslumanım diyenler bu kadarını bile bilmiyor, kullarım anlamıyor."
Yşa.1: 4 Gunahlı ulusun, suc yuklu halkın, Kotuluk yapan soyun, Baştan cıkmış cocukların vay haline! RAB'bi terk ettiler, Muhammed'in kutsalını hor gorduler, O'na sırt cevirdiler.
Yşa.1: 5 Neden bir daha dovulesiniz? Neden vefasızlığı surduruyorsunuz? Baş busbutun hasta, yurek busbutun yaralı.
Yşa.1: 6 Bedeniniz tepeden tırnağa sağlıksız, Taze darbe izleriyle, yara bereyle dolu, Temizlenmemiş, yağla yumuşatılmamış, sarılmamış.
Yşa.1: 7 Ulkeniz ıssız, kentleriniz ateşe verilmiş. Yabancılar topraklarınızı Gozunuzun onunde yiyip bitiriyor! Sanki ulkenin kokunu kazımışlar.
Yşa.1: 8 Kudus mekke bağdaki cardak, Salatalık bostanındaki kulube gibi, Kuşatılmış bir kent gibi kalakalmış.
Yşa.1: 10 Ey dunya yoneticileri, RAB'bin soylediklerini dinleyin; Ey dunya halkı, vahye kulak verin.
Yşa.1: 11 "Kurbanlarınızın sayısı cokmuş, Bana ne?" diyor RAB, "Yakmalık koc sunularına Besili hayvanların yağına doydum. Boğa, kuzu, teke kanı değil istediğim.
Yşa.1: 12 Huzuruma geldiğinizde Avlularımı ciğnemenizi mi istedim sizden?
Yşa.1: 13 Anlamsız ameller getirmeyin artık. Amellerinizden razı değilim. Kotuluk dolu torenlere, mevlitlere camilerde ki yaptıklarınıza dayanamıyorum.
Yşa.1: 14 mevlitlerinizden , bayramlarınızdan dolayı gazabım artıyor.
Yşa.1: 15 "Ellerinizi acıp bana yakardığınızda Gozlerimi sizden kacıracağım. Ne kadar cok dua ederseniz edin dinlemeyeceğim. Elleriniz kan dolu.
Yşa.1: 16 Yıkanıp temizlenin, Kotuluk yaptığınızı gozum gormesin, Kotuluk etmekten vazgecin.
Yşa.1: 17 İyilik etmeyi oğrenin, Adaleti gozetin, zorbayı yola getirin, Oksuzun hakkını verin, Dul kadını savunun."
Yşa.1: 18 RAB diyor ki, "Gelin, şimdi davamızı gorelim. Gunahlarınız sizi kana boyamış bile olsa Kar gibi ak pak olacaksınız. .....
Yşa.1: 19 İstekli olur, soz dinlerseniz, dunyanın en iyi urunlerini yiyeceksiniz.
Yşa.1: 20 Ama direnip başkaldırırsanız, mermiler sizi yiyip bitirecek." Bunu soyleyen RAB'dir.
Yşa.1: 21 Rabbe Sadık kentleriniz nasıl da fahişe oldu! Adaletle doluydu, doğruluğun barınağıydı, Şimdiyse katillerle doldu.
Yşa.1: 22 ulkelerinizin ekonomisi coktu, sutune su katıldı.
Yşa.1: 23 Yoneticileri asilerle hırsızların işbirlikcisi; Hepsi ruşveti seviyor, Armağan peşine duşmuş. Oksuzun hakkını vermiyor, zayıflara yardım etmiyorlar
Yşa.1: 24 Bu yuzden Rab, Her Şeye Egemen RAB, Muslumanların efendisi şoyle diyor: "Hasımlarımı cezalandırıp rahata kavuşacağım, Duşmanlarımdan oc alacağım.
Yeşaya.3: 1-3 Bakın, Rab, Her Şeye Egemen RAB, Her turlu yardım ve desteği, yeraltı ve yerustu kaynaklarını ekonomik huzuru , Yiğitlerle savaşcıları, Yoneticilerle onderleri, taktisyenler ile ileri gelenleri, Takım komutanlarıyla soyluları, danışmanları, Hunerli doktorlar ile bilge ilimadamlarını ulkenizden cekip alacak.
Yşa.3: 4 tecrubesizleri sizlere yonetici atayacak, yeteneksizler sizlere egemen olacak.
Yşa.3: 5 İnsan insana, komşu komşuya haksızlık edecek. Genc yaşlıya, Sıradan adam onurlu kişiye Hayasızca davranacak.
Yşa.3: 8 ulkeleri sendeledi, Kudus duştu. Cunku soyledikleri de yaptıkları da RAB'be karşı; O'nun yuce varlığını yuceltmiyor.
Yşa.3: 9 Yuzlerindeki ifade onlara karşı tanıklık ediyor. Sodom gibi gunahlarını acıkca soyluyor, gizlemiyorlar. Vay onların haline! Cunku bu felaketi başlarına kendileri getirdiler.
Yşa.3: 10 Doğru kişiye iyilik goreceğini soyleyin. Cunku iyiliklerinin meyvesini yiyecek.
Yşa.3: 11 Vay kotulerin haline! Kotuluk gorecek, yaptıklarının karşılığını alacaklar.
Yşa.3: 12 yetkililer halkı eziyor, tefeciler başa gecti". Ey Muslumanım diyenler, sana yol gosterenler Seni saptırıyor, yolunu şaşırtıyorlar. da "
Yşa.3: 13 RAB davasını gormek icin yerini aldı, kulları yargılamak icin ayağa kalkıyor.
Yşa.3: 14-15 RAB halkının ileri gelenleri ve onderleriyle davasını gorecek. Rab, Her Şeye Egemen RAB onlara diyor ki, "Bağları yiyip bitiren sizsiniz, Evleriniz yoksullardan zorla aldığınız malla dolu. Ne hakla insanları eziyor, Yoksulu somuruyorsunuz?"
Yşa.3: 16 RAB şoyle diyor: " kızlarınız kibirlidir, burunları bir karış havada, goz kırparak geziyor, ayaklarındaki halhalları şıngırdatarak kırıtıyorlar.
Yşa.3: 17 Bu yuzden onların başlarında yaralar cıkaracağım, mahrem yerlerini acacağım."
Yşa.3: 18-23 O gun Rab guzel halhalları, alın catkılarını, kupeleri, bilezikleri, parfumleri, yuzukleri, burun halkalarını, bayramlık giysileri, ortadan kaldıracak.
Yşa.3: 24 O zaman guzel kokunun yerini pis koku, Kuşağın yerini ip, Luleli sacın yerini kel kafa, Suslu giysinin yerini cul, Guzelliğin yerini dağlama izi alacak.
Yşa.3: 25 Erkekleri kurşuna dizilecek, Yiğitleri savaşta yok olacak.
Yşa.3: 26 ulkenin kapıları ah cekip yas tutacak; Kent, yerde oturan, Terk edilmiş bir kadın gibi olacak.
Yşa.5: 3 Rab diyor ki, "Ey yeryuzunde yaşayanlar ve Muhammed ummeti lutfen benimle bağım arasında hakem olun!
Yşa.5: 4 Bağım icin yapmadığım ne kaldı? Ben uzum vermesini beklerken nicin yabanıl uzum verdi?
Yşa.5: 5 Şimdi bağıma ne yapacağımı size soyleyeyim: Citini sokup atacağım, varsın yiyip bitirsinler; duvarını yıkacağım, varsın ciğnesinler.
Yşa.5: 6 Viraneye cevireceğim onu; budanmayacak, capalanmayacak; dikenli calılar bitecek her yanında. Uzerine yağmur yağdırmasınlar diye bulutlara buyruk vereceğim."
Yşa.5: 7 Her Şeye Egemen RAB'bin bağı Muhammed ummeti, Hoşlandığı fidan da amelleridir. RAB adalet bekledi, Zorbalık gordu; Doğruluk bekledi, Feryatlar duydu.
Yşa.5: 8 Evlerine ev, tarlalarına tarla katanların vay haline! Oturacak yer kalmadı, Ulkede bir tek siz oturuyorsunuz.
Yşa.5: 9 Her Şeye Egemen RAB'bin şoyle ant ictiğini duydum: "Buyuk ve gosterişli cok sayıda ev ıssız kalacak, İcinde oturan olmayacak.
Yşa.5: 11 Sabah erkenden kalkıp icki peşinden koşanların, gece gec vakte kadar şarap icip şehvet ile yananların vay haline!
Yşa.5: 12 Onların şolenlerinde saz, keman gitar calınır, şarap icilir. Ama RAB'bin yaptıklarına dikkat etmez, elleriyle yaptıklarının sonuclarını duşunmezler
Yşa.5: 13 ummet bilgisizliği yuzunden surgun edilecek; saygın kişileri kıtlıktan olecek, kalabalıklar susuzluktan kırılacak.
Yşa.5: 14 Bu yuzden doymak bilmeyen cehennem ağzını ardına kadar actı; ulkenin onderleri, sıradan insanları ve gurultulu bir şekilde eğlenenleri oraya inecek.
Yşa.5: 15 Hepsi alcaltılacak; dize getirilecek, kustah bakışları alcaltılacak.*
Yşa.5: 16 Ama Her Şeye Egemen RAB adaletinden oturu yuceltilecek. ALLAH doğruluğuyla kutsal olduğunu gosterecek.
Yşa.5: 17 Kuzular kendi otlaklarındaymış gibi otlayacak, zenginlerin ıssız kalan konutlarını yabancılar ele gecirecek.
Yşa.5: 18 Sucu yalanla orulmuş iplerle, gunahı tırlarla yuklenenlerin vay haline!
Yşa.5: 19 Diyorlar ki, "Tanrı elini cabuk tutup işini hızlandırsında gorelim. Muhammed'in ALLAHı tasarladığını yapsın da gorelim."
Yşa.5: 20 Kotuye iyi, iyiye kotu diyenlerin, batılı Hakk, hakkı batıl yerine koyanların, acıya tatlı, tatlıya acı diyenlerin vay haline!
Yşa.5: 21 Kendilerini bilge gorenlerin, akıllı sananların vay haline!
Yşa.5: 22-23 Şarap icmekte sınır tanımayanların, ickileri karıştırıp icmekten cekinmeyenlerin, ruşvet uğruna kotuyu haklı cıkaranların, haklıların hakkını elinden alanların vay haline!
Yşa.5: 24 Alev alev yanan ateş, samanı nasıl yiyip bitirirse, kuru ot alevin icinde nasıl birden tutuşup yok olursa, onlar da kokten curuyup gidecek, cicekleri toz gibi havaya savrulacak. Cunku HerŞeye Egemen RAB'bin vahyini terk ettiler, ALLAHın zikrini kucumsediler.
Yşa.5: 25 Bu yuzden RAB'bin Muslumanım diyenlere karşı ofkesi alevlendi, kudret elini kaldırıp onları vurdu. Dağlar titriyor, cesetler cop gibi sokaklara serildi. Butun bunlara karşın RAB'bin gazabı dinmedi, kudret eli hÂl kalkmış durumda.
Yşa.5: 26 RAB uzaktaki ulusları bir sancak işaretiyle, dunyanın en uzağındakileri ıslık sesiyle cağıracak; hızla, hemen gelecekler.
Yşa.5: 27 Aralarında yorulan, sendeleyen olmayacak; uyuklamayacak, uyumayacaklar. Butun gucleriyle saldıracaklar
Yşa.5: 28 fuzeleri gudumlu, fuze rampaları kuruludur. Tankları ateş sacar, arabalarının tekerlekleri kasırga gibidir.
Yşa.5: 29 Askerleri dişi aslan gibi, genc aslanlar gibi kukruyor, homurdanarak avlarını kapıp goturuyorlar. Kimse avlarını penceleri den kurtaramıyor.
Yşa.5: 30 O gun Muslumanım diyenlere karşı denizin gurleyişi gibi gurleyecekler. Karaya bakan biri karanlık ve sıkıntı gorecek. Işık karanlık bulutlarla kaplanacak.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Tevrattan gunumuze dair oğutler