[IMG]http://img209.**************/img209/566/aydanenercg2.png[/IMG]

1 Mart 1963 de Kiliste dunyaya geldim. Bir yasindayken Bursaya yerlestik. Orta ve lise ogrenimimi Bursada tamamladim. 1981 yilinda Turkiye Guzeli secildim. Cok kisa bir sure mankenlik yaptim.Oyunculuga baslamam 1983 de kucuk aga dizisiyle gerceklesti .1983 yilinda evlendim.. Daha sonra . . TRT ye ; 90 li yillarda ozel T.V lerle dizi ve film calismalari yaptim. Iki Kiz kardes Gul ve Diken , Zuhre , Golge Cicegi , Tutku , Hicran ; Ay isiginda saklidir , Kumru , Bir Askin Bittigi Yer , Yuzlesme Huznun Yuzu , Ah Nalan Ah Nefes Alamiyorum T.V filmleri ... . 1988 yilinda dunyaya getirdigim kizim Ecem hayatimin en onemli varligi .. 1991 yilinda esimden ayrildim.. En son T.R.T icin Muhurlu Guller dizisini cektim.. Balik burcunun butun ozelliklerini tasiyorum. Merhametli, Duygusal, Kararsiz cok inis cikisli ruh yapisina sahip bir insanim.. Ilk kazandigim para ilk para 1981 yilinda ‘‘Kucuk Aga’’ ile basladim oyunculuk hayatima. Ya bes yuz lira ya da bes yuz bin lira kazanmistim. Gun gectice sifirlar artiyor. O yuzden net hatirlayamiyorum aldigim maasi. Sanirim bes yuz bin liraydi. O zaman icin iyi bir para kazanmistim ve ufak tefek yatirimlar yaptim. Tabii aileme hediyeler almayi ihmal etmedim.. Eger oyuncu olmasaydim ; Gazeteci olmak isterdim. Lise caglarindan beri bir tutkuydu benim icin. Ama gazeteci olamasam da gazetecilerle icli disli olduk sonunda Surekli yeni insanlarla tanisma imkani bana cok cazip geliyor. Iletisim kurmak, gozlemek ve yansitmak cok zevkli. . Insanlari cok seviyorum ama insanlar kadar hayvanlari da cok seviyorum. Oyle masum ve bize o kadar muhtaclar ki... Bir tek onlara kotu muamele edebilen insanlari hic sevmiyorum. Evimde besledigim iki tane kopegim var .. Simdiki aklim olsa, sohretli bir kadin olarak yasamayi tercih etmezdim. 18 yasindan bu yana bu sekilde yasiyorum. Cok guzel taraflari da var. Hem sayilmak hem sevilmek cok guzel bir sey. Simdikiler bir iki sene populer oluyorlar, kendilerini dunyanin merkezi saniyorlar. Ama uc bes sene sonra yoklar. Saygin sohreti koruyabilmek icin kendinizden bir seyler veriyorsunuz.. Idealim ileriki yillarda kucuk de olsa bir ciftlik sahibi olup sokaklardaki kedi ve kopekleri oraya toplamak ve iyi bakilmalarini saglamak.