Milli kick bokscu Berke Şahin, kız arkadaşıyla birlikte Kadıkoy'de bir eğlence mekanından cıktığı sırada kendilerine laf attığı gerekcesiyle yanlarından gecen 2 motosikletliyle kavga etmiş ve motosikletlileri feci şekilde dovmuştu. Bunun uzerine olay yerinden kacan 2 kişiyi takip eden Şahin, 24 yaşındaki Omer Ozdemir'i yakalayıp bıcaklamış, hastaneye kaldırılan Ozdemir hayatını kaybetmişti.
Olayın ardından Berke Şahin ve 2 arkadaşı gozaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şupheliler, polis eşliğinde Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi.
“Psikolojim iyi değil”
Savcılık ifadesi alınan Berke Şahin, maktulun kendisine kufur ettiğini ve kendisini oldurmekle tehdit ettiğini soyleyerek, “Psikolojim iyi değildir, kendimi iyi hissetmiyorum” dedi.
Savcılık sorgularının ardından şupheli Berke Şahin ve Tevfik K. “kasten oldurme” sucundan tutuklama talebiyle, Okan C. ise adli kontrol istemiyle Nobetci Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.
“Pişmanım”
Berke Şahin mahkeme sorgusunda, “Ben maktul Omer Ozdemir'i tanımıyorum. Tevfik K. benim arkadaşım olur. Olay gecesinde kız arkadaşımla Moda barlar sokağında yuruyorduk. Ben olayla ilgili ayrıntılı ifademi emniyette verdim. Şu anda kendimi psikolojik olarak iyi hissetmediğimden dolayı ifademi tekrar ediyorum. Boyle bir olaydan dolayı uzgun ve pişmanım” diye konuştu.
Şupheli Tevfik K. ise, “Berke'yi 3 senedir tanıyorum. Olay gunu iş cıkışı sokaktaydım. Bir barın guvenlik gorevlisiyim. Bir şahsın kufur ederek gittiğini ve Berke'nin de peşinden gittiğini gordum. Berke'nin yanlış bir şey yapmasından cekindiğim icin peşlerinden gittim, sokağın oradan ilerleyip bekci kulubune giriş yaptı. Cıktığında elinde kesik olduğunu soyledi. Ben de ikisinin arasına girmeye calıştım. Maktulu kendi arabama aldım. Engellemek amacıyla vucudumu araya soktum, ben maktule kesinlikle vurmadım ancak araya girmem vurma olarak gozukebilir. Suclamaları kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.
Milli kick bokscu ve arkadaşı tutuklandı
Sorgu işleminin ardından Berke Şahin ve Tevfik K., “kasten oldurme” sucundan tutuklanarak cezaevine gonderildi. Şupheli Okan C. ise hakkında yurt dışına cıkış yasağı ve haftada 2 gun imza atma şeklinde adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı.
Gamze Erdemir