Mesleği: Sinema Sanatcısı & Dizi Oyuncusu
Doğum Yeri: Ankara, Turkiye
Doğum Tarihi: 06 Ekim 1984
Pelin Karahan, 06 Ekim 1984'de Ankara'da doğdu. Ortaokula kadar Ankara Arı Koleji Odemiş'te daha sonra Ankara Sokullu Mehmet Paşa Lisesi'nde eğitimine devam etti. Eskişehir'de turizm otelcilik okudu. Kavak Yelleri'nde Aslı karakterini canlandırmaktadır.
Pelin'in başından bugune ne oyunculuk ne de sanatın herhangi bir kolu ile ilgili hicbir merakı, calışması ve altyapısı olmadığı halde universite yıllarında televizyon dunyasına girmesi arkadaşlarının desteği ile olmuştur. Reklam cekimleriyle başladığı oyunculuğa Kavak Yelleri dizisiyle devam etti.
Bir roportajında Pelin, unlu olmasıyla ilgili şunları ifade etmiştir: Ajanstan aradılar ve goruşmeye gitmemi soylediler. Goruşmeye gittim. "Muzikle uğraşıyor musun?", "Spor yapıyor musun?", "Bir muzik aleti calabiliyor musun?", "Okullu musun?" gibi bir suru soru sordular. Ben her soruya "hayır" diyordum. Orada bir suru insan vardı ve aralarında cok guzel fiziğe sahip mankenler de vardı. Onlara baktığımda şansımın sıfır olduğunu duşundum. Hem tecrubesiz, hem kabiliyetsizdim, hem de kısa boyluydum. Bazı sahneleri oynattılar. Sonunda beni ciddiye aldıklarını gordum, ben de cabaladım ve rolu aldım.
Kavak Yelleri'nden once, Demirdokum, Coca Cola Light, Ulker Royal Golf, Kit Kat, Molped ve Carrefour reklamlarında oynamıştır. En son Yedigun Yıldızları reklam filminde oynamıştır.