Boyle kaza gorulmediUcak cipe carptı!

20.06.2009 10:53Kalkıştan sonra motoru arızalanan ucak otoyola acil iniş yaparken karşıdan gelen cipe carptı.

Guney Afrika’da otoyolda gercekleşen bir trafik kazası filmlere taş cıkartacak goruntulere sebep oldu. Başkent Johannesburg’un kuzeyinde bulunan Krugersdorp Havaalanı’ndan gecen pazar gunu havalanan Piper Cherokee tipi ucağın kalkıştan hemen sonra motoru arızalandı. Pilot John Thompson, iki kişi taşıyan ucağı havaalanının yanındaki yola indirmek icin manevra yaptı. Ancak karşı yonden gelen cipi hesap edemedi. Tum cabalara rağmen ucak, icinde uc yolcu bulunan ciple kafa kafaya carpıştı. Ucağın tamamen yandığı kazadan şans eseri kazaya karışan beş kişi de yaralı kurtuldu.

Şofor şoka girdi

Yanan ucakta sıkışan pilot ve yolcu George Carney itfaiye gorevlileri tarafından kurtarılırken, cipin şoforu Monica Braganca, yaşadığı kazanın etkisiyle şoka girdi. Psikolojik destek alan şofor, “Virajı dondum ucakla karşılaştım. O anda ne yapacağımı şaşırdım. Gozlerimi kapatıp frene sonuna kadar bastım. O an oleceğimi duşundum” diye konuştu.

http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2009/06/20