Balıkesir'in Bandırma ilcesinde yılın ilk ayciceği Ticaret Borsası'na geldi.

Bandırma'da yılın ilk ayciceğini Doğruca Mahallesi'nden Zafer Guler adlı uretici getirdi. Yapılan ihale ile urunun 50 kiloluk kısmını sembolik bedelle 15 TL liradan Sezgin Zahirecilik Tic. Ltd. Şti. satın aldı. Toplam 2,5 ton olan ilk urun ayciceğinin tamamı yapılan ihale sonunda 2 bin 300 liradan yine aynı firma tarafından satın alındı.

Zafer Guler yaptığı acıklamada, "Burada urunlerimiz hak ettiği değeri buluyor. Satışa getirdiğimiz urunler laboratuvar ortamında tahlil edilerek satışa sunuluyor. Bereketli bir sezon olmasını diliyorum." dedi.

Rekolte beklentisi 200 bin donum

Bandırma Ticaret Borsası Yonetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, "Bugun ilk mahsulun satışını gercekleştirmiş bulunmaktayız. Doğruca Mahallesi'nden Zafer Guler adlı ureticimiz yetiştirdiği ayciceğini borsamıza getirdi. Şu andaki rekolte beklentimiz Bandırma ve cevresinde yuksek. Bandırma ve cevresinde tahmini 200 bin donumluk alanda ekilen Aycicek urununun borsamızda işlem goreceğini tahmin ediyoruz. Umarımız beklentimiz karşılık bulur. Yeni hasat mevsiminin hem ureticilerimize, hem borsamıza, hem de ulkemize hayırlı olmasını ve bol kazanc getirmesini temenni ediyorum. Borsamızın satış salonu gercekten onemli bir gorevi yerine getirmekte. Buğday, kanola ve ayciceği satışlarında piyasayı en iyi şekilde fiyat olarak belirlemektedir. Burada satılan urunlerin fiyatları piyasada da aynı şekilde bir fiyat oluşmasına da yardımcı olmaktadır. Ciftcilerimizin urunlerini en iyi şekilde pazarlamasına imkan sağlamaktadır. Bu konuda yapmış olduğumuz gorevin bilincindeyiz. Her gecen yıl daha da bilincli bir şekilde laboratuvarlarımızla, depolarımızla ve gelecekte kurmayı planladığımız lisanslı depolarımızla tarımı daha iyi bir noktaya getirmeyi planlıyoruz. Lisanslı depoculuk konusunda da onemli adımlar başlatmış bulunmaktayız" dedi.

tarimpusulasi