Zaman Yolculuğu Teknolojisine Doğru
Bu konuların araştırmasına girmiş arkadaşlar bilmeliler ki calışan bir Zaman Makinesi kavramını gundeme getirebilmek icin gunumuz bilim konsepti icinde bahsi gecen Warp Drive anlayışının Wormhole anlayışıyla tek bir kuramsal zemin altında birleştirilmesi gerekir.Ki boyle bir anlayışa gecmeden once bilimin wormhole anlayışını tam olarak bilim konsepti icinde ifade edebilmesi gerekir.Boyle bir ifade ise genel goreceliksel alan kuramıyla Kuantum fiziğine ait alan kuramlarının birleştirilmesi ilkesine dayanır.Yani ''Kuantum kutlecekim teorisi?'' Peki dunya akademisyenlerinin oncelikli sorunu olan bu ''kuantum kutle cekimi kuramı'' nedir? Bunun en kısa ve basit ifadesi kuantumsal nitelikteki vakumsal enerji alanları duzeyinde enerjideki faz değişmeleri ile uzay/zaman metriğindeki bukulmeler arasında bir korelasyonu ifade eden bir denklem ortaya koyabilmek!!Sorun şu ki bilim adamları henuz zaman, yercekimi, boyut, kutle ve enerji arasında ortak bir parametrik değişkeninin enerjiye ait nasıl bir olcumsel değere karşılık geleceğini bilemiyorlar.
Kimileri bu parametreyi bulmak icin matematiksel orantı ve ilişkilendirimlerden yararlanarak sayısal bir değer yada olcumsel bir nicelik bulmanın arayışı icindeler.Kimileride benim gibi aradaki duşunsel adımları bir anda atlayarak sezgileriyle bu noktaya ulaşmaya calışmakta. Sezgilerimle geldiğim noktada bir parametrik değişken goruyorum ama bunun aradığım şey olduğunu ispat edebilmem icin deneysel bir sistemi kurgulamam gerekir.Sonucta tekrar başa donecek olursak eğer warp drive fiziğini ve wormhole fiziğini tek bir kuramsal catı altında ele alacak olursak karşımıza bir Vakum Fiziği (Vacuum Physics) anlayışı ortaya cıkacaktır.Yani sonuc olarak calışan bir Zaman Makinesi vakumsal enerji alanları icinde iş gormek zorundadır. Bir acıdan bu aracın bu vakumsal enerji alanlarını etkileyerek bu alanla etkileşerek bir zaman boyutundan diğerine kayarak-gecip gitmesini duşunmuş olmamız lazım. Zaman ve uzay boyutları dediğimiz şey Zaman Dalgası Kuramı'ma gore dort boyutlu cerceveye sahip elektromanyetik bir seraptan başka bir şey değildi..!! Ve kutle denen şey bu alanın dahilinde olan şeydi.
Meseleyi kısaca toparlarsak Warp Drive ve Wormhole kuramlarının bir araya geldiği Vakumsal enerji alanları duzeyinde karşımıza Scalar elektromanyetik alanlar anlayışından Tesla dalgalarına (Tesla Wave) yada elektrogravitasyonel dalgalara dek uzanan vakumsal dalga yapılanması cıkmaktadır.Oyleyse bizim zaman boyutumuzdan gecmişteki ve gelecekti bir zaman boyutuna doğru bir pencere acmaktan yada bir koridor acmaktan soz edeceksek eğer [yada sonucta kendiside dalgalardan yapılma yoğun bir enerji kuru olan ( madde yoğunlaşmış enerjidir-E = m.c2 ) maddesel zaman makinemizi zaman boyutları icinde kaydıracaksak] alanların karşılıklı rezonansı ve etkilişimine dayalı bir yontemle vakumsal duzeyde dalga etkileşimi modelleriyle calışacak ve kendini hareket ettirecek bir Zaman Makinesi anlayışını gundeme getirmiş olmamız lazım.
Sonuc olarak işte bu mantıklı bilimsel perspektiften baktığımızda sonucta spekulatifte olsa gayri bilimsel iddia ve kurgularda olsa aşağıdaki bilimsel magazin niteliği taşıyan kaynaklar benim araştırma cizğimle uyumlu olması dolayısıyla bana doğruluğu olası bilgiler butunu olarak gorundukleri icin burda yayınlamaya karar verdim.Umarım bu yazılar sizlerede azda olsa konu hakkında bir fikir verebilir.
Bugun icin bir UFO Teknolojisi olarak adlandırdığımız Alcubierrenin Cekimsel Dalga Motorları, (Gravity Wave Amplifiers Motor), zamanda yolculuk teknolojilerine dair Kip Thorne 'un kuramsal wormhole fikirleri vakumsal enerji alanlarına dek uzanan bir cercevede bizlere teleportasyonun, antigravitasyonel sistemlerin ve Free energy denen sıfır noktası enerjisinin (serbest enerji / bedava enerji) kapılarını aralamaktadır.Ayrıca tam bu noktada bize paralel bir duzlemde bizimle birlikte titreşen başka boyutların varlığına dair de ciddi kuramsal duşunceler kendini gostermektedir.
Zamanda yolcuk dendiğinde spekulatif cercevede hep soylenegelen klasik teknolojiler karşımıza cımaktadır.Bunlar Tesla bobini, Delta T anten sistemleri ( Delta T antenna ), Skaler dalga vericileri (Scalar Wave Transmitter), Zero Time Reference Generator ( sıfır zaman Jeneratoru), Devirli manyetik etki alanları (Scalar EM Wave), Resonant Gravity Field Coil (Cekimsel rezonans alanı bobinleri), ozel sarımlı bobin sistemleri (Caduceus Coil, Smith Coil, Tesla Coil), ucan elektrogravitik diskler, kristal prizma fiziği (Crystal prism Technic)...vb. gibi bir cok teknik duzeneklerden ve sistemlerden bahsedilmektedir. Şimdi burda dikkatimi ceken ve tum bu sozde sistemleri olası kılan şey tum bu teknik sistemlerin temel mantığının ZAMAN'ın bir DALGA YAPISI olduğu kuramına dayandırılmış olmasıdır.Tum bu bilimsellik havası verilen spekulatif teknik sistemler Zamanın Dalga Teorisi cercevesinde anlam kazanmakta ve bir noktaya dek gecerlilik arzetmektedir.Fakat spekule edilen bu teknik donanımların hatta Philadelphia deneyi ve Montauk Projesi teknolojisi bunyesinde ele alınan bu teknolojik bakış acısının doğru yada yanlış olduğu ayrıca tartışılabilir bir konudur.
Burda ifade ettiğim ve sizlere sunduğum kaynakların daha bir coğunu sıralayıp onunuze koyabilirim ama bunu yaparsam zaman yolculuğu konusu evdeki bir vidon turşunuza doner.Sonucta espirituel olarak sizi gulumsetmek adına diyebilirimki ne siz okuduğunuzdan bir şey anlarsınız ne de ben anlatmak istediğimi anlatmış olurum.Sonucta daha fazla irdelemelere girerek konuyu can sıkıcı ve anlaşılmaz bir hale getirmek istemem.Benim burda sizlere vermek istediğim şey kuramsal ve teknik olarak hangi cerceveden ''time travel'' kavramına bakmanız gerektiği konusunda bir kanaat vermektir.
> Genel bir cercevede zaman yolculuğu bunyesinde spekule edilen tum bu kavramlar zaten bilimsel duzeyde de incelenen ve araştırılan konulardır.Fakat akademik konsept cercevesinde bu kavramlara yada olgulara ilişkin olarak 'zaman yolculuğu' gibi bir anlayışın gundeme gelmesi yada bu yonde teknik sistemlerin kurgulanması henuz soz konusu değildir
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Zaman Yolculuğu Teknolojisine Doğru