*Tahminlere gore yeryuzundeki milyonlarca ağac sincapların gomerek sakladıkları, sonra da unuttukları kozalak turu ağac tohumlarından kazara yetiştiğini.
-*Ernest Vincent Wright’ın yazdığı "Gadsby" adlı 50,000 den fazla kelimelik romandaki hic bir kelimede E harfi bulunmadığını.
-*ABD de her 45 saniyede bir bir evde yangın cıktığını.
-*Guneş Dunyadan 330,330 kat daha buyuk olduğunu.
-*Bir kostebek sadece bir gecede 90 m tunel kazabildiğini.
-*Eski Mısırlılar taştan yapılmış yastıklarda uyuduklarını.
-*Bir hipopotam ağzını acarsa 120 cm boyunda bir insan onun icine rahatca sığabileceğini.
-*Dunyada her yıl 50,000 den fazla deprem olduğunu.
-*Kedi ve kopeklerin de insanlar gibi solak ya da sağlak olduğunu.
-*Bir zarın herhangi bir yuzu ile onun tam arka yuzundeki rakamların toplamı daima 7 olduğunu.
-*İnsanların parmak izinden, kopeklerin burun izinden tanındığını.
-*Boğalar renk korudur, bundan dolayı matadorun elindeki beze saldırırlar, rengi ne olursa olsun.
-*Elmaların sabahları insanları uyanık tutmak icin en verimli kafein kaynağı olduğunu.
-*Sıkı calışan bir erişkin gunde 15 litreye yakın terler. Bu terin coğu insan daha farketmeden buharlaştığını.
-*Ortalama bir buzdağının 20,000,000 ton geldiğini.
-*Zehirli oklu kurbağada 2,200 insanı oldurebilecek kadar zehir bulunduğunu.
-*Kibrit kutusu buyukluğundeki altın kulcesin yufka gibi acılarak bir tenis kortu buyukluğune kadar yırtılmadan uzatılabildiğini.
-*İnsan omrunun yıl olarak değilde kalp atış sayısına gore verildiğini. Bu yuzden hızlı bir yaşamın insan omrunu azalttığını
-*Bir sigaranın ucundaki ateşin 9000 santigrat derece olduğunu (ki bu cehennem ateşiyle aynı değerdir).
-*Karasinekler hakkında da bir şey var, ama sanırım hoşlanmazsınız, cunku tam "ben Sinek filmini bile midem bulanmadan seyrettim," diyenler icin:
After eating, a housefly regurgitates its food and then eats it again!
-*Noel Baba'nın geyiklerinin adlarının: Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder, Blitzen ve Kırmızı Burunlu Rudolph olduğunu
-*Pamuk Prenses'in 7 cucesinin adlarının: Happy, Grumpy, Sneezy, Doc, Dopey, Sleepy ve Bashful olduğunu biliyor muydunuz??Bak ben simdi ogrendim
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- biliyomuydunuzz....