Aaron Hacker'in emlak burosunun onunde New York plakalı kırmızı spor bir araba durdu.Arabadan inen şişman adam buroya doğru yurudu.Sıcaktan ter ince elbisesinin ustune dek cıkmıştı.Yuzu heyecandan kızarmış fakat kısık gozlerindekikararlı donuk bakış değişmemişti.İceriye girince vaşıyla Aaron'a selam verdi:"Bay Hacker?"
Aaron gulumseyerek "Evet benim sizin icin ne yapabilirim Bay.......?"
Şişman adam "Dill" diyerek kendisini tanıttı."Zamanım cok az.Hemen konuya girsek iyi olacak."dedi.
"Benim icin de iyi olur Bay Dill.İlgilendiğiniz belli bir yer var mı?"
"Doğrusunu isterseniz evet.Kasabanın kenarındaki eski bina."
"sutunlu bina?"
"Ta kendisi.Yanılmıyorsam ustunde satılık tabelası var."
Aaron kuru bir sesle "Evet,satış listemizdedir."Kalınca bir defterin yapraklarını karıştırdı."160 yıllık bina.8 odası 2 banyosugeniş terasları ağacları var. Carsıya okula yakın.750.000 dolar"dedi ve ekledi:"Hala ilgileniyor musunuz?"
Adam "Neden olmasın?Olumsuz bir yanı mı var?
Aaron"Aslına bakarsınız bu evi defterime yalnızca Sade Grimin hatırı icin kaydettim.Uzun zaman onarım gormemiş cok eski bir bina bodrumuda yılın yarısı suyla dolu."dedi.
"Oyleyse sahibesi neden bu kadar cok istiyor?"
"Herhalde kendisi icin manevi değeri olacak"dedi Aaron
Şişman adadm "Bu cok kotu!"dedi.

Otomobilini Bayan Grimin evinin onune park etti.Kapıya cıkan kadın kısa boylu beyaz saclıydı."Bay Dill olmalısınız.Aaron buraya gelmekte olduğunuzu soyledi.İceri girmez misiniz?"
Dill"Dışarısı korkunc derecede sıcak" diye soylendi.
Grim"Oyleyse iceri girin .Buzluğa limoata koymuştum.İceriz"
İcerisi loş ve serindi.Pancurlar kapatılmıştı.Eski tarz geniş koltuklarla doşenmiş buyuk bir salona girdiler.Yaşlı kadın ellerini sıkıca kilitleyerek sallanan bir sandalyeye oturdu.Şişman adam oksurdu."Bayan Grim az once emlakcınızla konuştum."
Kadın:"Tumunden haberim var."diye adamın sozunu kesti."Aaron fikrimi değiştirebileceğim duşuncesiyle sizi buraya yollamakla hata etmiş."
"Bayan Grim sizinle biraz konuşabileceğimi sanmıştım"
Bayan Grim sallanan sandalyesini gıcırtadarak arkasına yaslandı."Konuşmak icin para alınmaz ne istiyorsanız soyleyin."
"Evet haklısınız"Adam beyaz bir mendille yuzunun terini sildi."İzin verirseniz anlatayımBir iş adamıyım.Bekarım.Uzun yıllar dinlenmeyi hak ettim.Yaşamımın sonlarını gecireceğim sakin bir yer arıyorum.Burayı sevdim"
"Burayı bende severim Bay Dill. Boyle oldukca bir fiyat isteyişimin nedeni de bu."
Dill gozlerini kaldırıp yaşlı kadına baktı."Oldukca yuksek bir fiyat değimi Bayan Grim?Bugunlerde boyle bir ev en fazla.."
"Yeter " diye bağırdı kadın"Bay Dill eğer istegiğim parayı vermeyeceksen uzerinde durmayalım."
"Fakat Bayan Grim...."
"İyi gunler Bay Dill."Ayağa kalktı.Fakat adam kalkmadı ve "Delilik olduğunu biliyorum.ama parayı odeyeceğim."
Bayan Grim hafifce gulumsedi.Yaşlı kadın sallanan sandalyesine yaslanırken"Bu ev" diye soze başladı."1902 den beri aileme ait.Bu eski evi severim.Bilmem anlatabiliyor muyum?"
Bay Dill "Evet." dedi
"oğlum Michael 9 yaşındayken babası oldu.Ondan sonra sıkıntılar başladı.Michael belki benden cok babasını ozluyordu.Cok vahşi bir cocuk olmuştu.Liseyi bitirince kasabayı terk edip kente gitti.Kentte ne yaptı bilmiyorum.Fakat başarıya ulaşmış ki bana duzenli para yolluyordu."Bayan Grimin gozleri yaşarmıştı."Kendisini 9 yıl gormedim.9 yıl sonra geldiğinde başı dertteydi.Yanında kucuk bir valizden başka birşey yoktu.Valizi elinden almak isteyince bana vurdu.Ertesi gun bir kac saat icin evi terk etmemi soyledi.Ne yapmak istediğini soylemesi. Donduğumde valiz yoktu."
Bay Dill gozlerini limonata bardağına dikmiş oylece dinliyordu.
"O gece evimize bir adam geldi.İceriye nasıl girdi bilmiyorum.Michaelin odasından sesler duydum.Oğlumun icinde bulunduğu tehlikenin ne olduğunu oğrenmek istiyordum.Fakat yalnızca bağrışmalar tehditler ve..."
BAyan Grim bir an durakaldı.Omuzları sarsılıyordu.".....Ve bir silah sesi duydum"diya devam etti."İceriye girdiğim zaman yatak odasının penceresi acıktı ve yabancı gitmişti.Michael yerde yatıyordu ve olmuştu.Tum bunlar 5 yıl once oldu.Sora polis tum olayları anlattı.Michael ve o yabancı bircok suc işlemmiş.Birkac milyon dolar calmışlar.Michael parayı alıp kacmış.Parayı bu evde bilemediğim bir yere saklamış.Sonra diğer adam payını almak icin oğlumu bulmuş.Paranın yok olduğunu goruncede oğlumu oldurmuş.
Başını kaldırıp adama baktı."İşte o zaman evimi 750.000 dolara satışa cıkardım.Bir gun oğlumun katilinin doneceğini biliyordum.O bir gun gelip fiyat ne olursa olsun evi almak isteyecekti.Tum yapacağım yaşlı bir kadının eski evine bu kadar cok para vermeye razı olacak adamı beklemekti."
Bayan Grim sandalyesini ağır ağır sallıyordu.
Dill limonata bardağını yere bıraktı.Diliyle dudaklarını yaladı."Uf" dedi"Bu cok acı..."
Bakışları canlılığını kaybetti,hafif bir titremeyle başı omzunun ustune cansız olarak duştu

emeğe saygı +++ rep lutfen

ChelseaFc İAL BozKurt