bu hikayeyi benden dinlemeniz cok iyi olur cunku ben bu hikayeyi hala yaşıyorum.nasıl mı?
ikinci dunya savaşı sırasında almanya nın bir kasabada adi ve rudi dassler adlı iki kardeş yaşar.rudi askere gider ve askerdeyken amerikan guclerine esir duşer.amerikan subaylarıyla arası cok iyi olan ağabeyi adi onu kurtarmak icin bir girişimde bulunmaz.rudi de buna cok alınır.serbest bırakılır.askerden donuncede adiyle kavga eder.ve kasabayı ortadan ikiye bolen nehrin karşı kıyısına başka bir imalathane acar.kurduğu şirket puma dır.ADİ DASsler de (adından belli zaten)adidas'ı kurar.
adidas ile puma gercek manada duşmandır.ve iki firmanın anlaşamadığı konulardan biride vidalı kramponu kim yaptı sorusunun cevabıdır.adidas 1952 de olimpiyatlarda altın madalyayı kazanan alman milli takımının başarısının yaptıkları vidalı kramponlara bağlı olduğunu iddia eder.puma ise tam tersini..bir diğer konu ise en iyi raketi hangi firmanın yaptığı konusudur.puma adını hatırlayamadığım bir tenisciye wimbledon u kazandırır.
1982 yılında puma nın torunu anders adidas a transfer olur.o tarihte buyuk kargaşa yaşar iki firma.davalık olurlar.ama aynı yıl yapılan anlaşma ile iki firma arasında personel transferi yasaklandı.
benle ilgisine gelince...bu yasağı ben deldim.mart ayında mağaza şefliği yaptığım pumadan adidasa gectim.adidas ta şu anda bolge şefliği yapıyorum.ve fırtına kopmak uzere.pumanın avukatları davaya hazırlanıyor.cunku 1982 tarihinden bu yana bu iki firmadan diğerine gecen ilk personelim.devamı ve cok daha fazlası da var
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- ...Buyuk Rekabet ve BEN...