Hayat Hikayesini izlediğinizde "Buyuk Adam" diyeceğiniz değerli şahsiyet.

Movie Max kanalında hayat hikayesini izlediğimde kısa boylu dev adam demiştim kendi kendime. Herkesin saygı gostermesi gereken insanlardan biri. Yarış tutkusu parasızlığına rağmen onu yarış arabası uretmesine engel olamamıştır. Enzo, ufak atolyesinde yaptığı cizimler ve calışmalar sayesinde daha buyuk işler yapmak icin ona guc vermiştir.

Cizimlerini alıp ilk caldığı kapı olan FIAT onunla alay etmiş ve kapıyı gostermiştir. Yinede bu hırsına engel olmamış ve o yılların en iyi muhendisini kendi tarafına cekerek spor araba uretimi icin ilk adımları atmıştır.

Maddi kaynakları el vermediği icin bir fabrika ile anlaşma yolu arayan Enzo FERRARI, Alfa Romeo şirketi ile anlaşmayı kazanmıştır. Bir sure ALFA icin calışan enzo, FERRARI isimli yarış arabalarını teker teker uretmeye ve daha hızlı, daha iyi yarış arabası uretmek icin gece gunduz calışmaya devam etmiştir.

İki eşiden iki oğlu olan Enzo, en sevdiği oğlunu kemik erimesi hastalığından dolayı kaybetmiştir. Olumun ne olduğunu daha iyi anlayan Enzo, artık ailesine yonelmeye başlamıştır.

FERRARI artık Dunya devidir ve ozel uretim ile insanların sıraya girmeye başladığı markadır. Enzo FERRARI olunce gozum arkada kalmayacak duşuncesi ile tum haklarını kapıyı gosteren FIAT'a satmıştır.
Ama artık FIAT, Enzo FERRARI'nin kapısında anlaşma icin beklemiş ve roller tamamen değişmiştir.

Enzo FERRARI haklarını FIAT'a devrederken, 2. oğlunun yonetim kadrosunda yer almasını şart koşmuştur. Halen 2. oğlu FERRARI'de gorev almaktadır.

Formula 1 yarışlarında, FERRARI arabasının uzerinde FIAT logosunu reklam sananlar sanırım bu anlatığımdan sonra reklam olmadığını anlamıştır

FERRARI halen kendi ismi ile fabrikasında uretim yapmaktatır. Tabii FIAT markası altında.

DJ SONSUZLUK