Dunyanın en pahalı aynası NASA tarafından geliştirilmiştir. bu ayna okadar net ki buyuk teleskop arastırmaları ve uyduların aynaları bunlarla kaplanıyor.
bu aynaların altıgen şeklindedir. Bunların uzunlukları olebır heseplanma yapılmıştır ki 36 adet parca bir araya gelınce tekbit daire cizgisi meydana getirmektedir. bu aynaların birbirine yapıştirillması ve birleştirilmesi cok onemlidir. Bunun icin bir alet kullanıyor.(NanoMetre) Hasarı Bile olcebilen bir alet sayesinde ıkı aynanın arasındaki oranı olcebılıyor..
Bu aynalar Temizlemek cok zor. bunu yapmak ıcın eskilerden gelen bir temizleme yontemının geliştirilmesi ile temizlenmektedır.
İngilterede yaşayan bir Generalin Aklına gelen Bu temızleme yontemının adı (ToprakPuskurtucudur) Bu toprak puskurtme olayı basınc sayesinde kucuk toprak parcaları puskurtuluyor. Bu Temizleme metallerın uzerindeki boyaları cıkarma amacıyla kullanılmaktadır.
Nasa bu tasarımdan yola cıkarak Atom Puskurtmeyi ortaya cıkarmıstır..
Bu sayede aynalar zarar gormicek ve kusursuz bir temizlik yapılcak..
Bunun yapılışını gordum ve bir insanın sacteline 5000zoom yaparak bir yerine atom puskurterek ismini yazdılar bu gercekten cok sasırtıcı..
bu sayede galaksideki uzak noktaların gorulmesi cok daha net oluyor.
Uydular sayesinde Aynaya yansımayla dunyadaki olan herşey gorulmektedir....
BU BİLGİLER ALINTI DEĞİLDİR KENDİ GORDUKLERİM VE İZLEDİKLERİMİ SİZLERE AKTARMAK ISTEDİM BENİ COK SASIRTTI..
EMEĞE SAYGI...
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- DUnyanin-en-pahali-aynasi-??