[IMG]http://img389.**************/img389/5289/73884655mv4.jpg[/IMG]
[IMG]http://img389.**************/img389/5289/73884655mv4.272945b7e1.jpg[/IMG]
Esenyurt Belediyesi'nin karşısındaki parkta bulunan 400 kilo ağırlığındaki Nazım Hikmet heykeli calındı.
ESENYURT Belediye binasının karşısında kendi adını taşın parkta bulunan Nazım Hikmet'in heykeli calındı. Perşembe gecesi 1 metre 85 santimetre boyundaki ve 400 kilogram ağırlığındaki heykeli calanlar bulunamadı.
Gecen cuma sabahı Nazım Hikmet heykelinin calındığını fark eden belediye gorevlileri durumu Savcılık ve jandarmaya bildirildi. Konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, heykelin kimler tarafından ve ne amacla calındığı oğrenilemedi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yaklaşık 2 ay once bir Cemevi acılışını yaptıkları gunun gecesinde heykelin calınmak istendiğini belirterek, Başkan Kadıoğlu, “Ancak gorevlilerimizin fark etmesi uzerine şahıslar bir kamyonetle kacarak uzaklaştılar” dedi.
Başkan Kadıoğlu, heykelin calınmasının siyasi yonu bulunduğunu ima ederek, “Perşembe gecesi heykeli, bulunduğu yerden sokerek caldılar. Dunyaya mal olmuş bir şairin siyasete alet edilmesi bizi cok uzuyor. Nazım Hikmet’i sadece bir kesime mal etmek istemelerini anlayamıyoruz. Bu cirkin olayı gercekleştirenler, belediyemiz tarafından eskisinden cok daha guzel ve buyuk olan bir heykelin siparişinin verildiğini bilsinler. Bu konuda gereken neyse yapmaya hazırız” dedi.
Heykeltıraş Adnan Doğan tarafından bronzdan yapılan heykelin Nazım Hikmet’in olculeriyle birebir aynı olduğu belirtildi. Ağırlığının 400 kilogram civarında olduğu belirtilen heykelin ancak vincle kaldırılıp goturulebileceği ifade edildi.
İSTANBUL’DAKİ İLK NAZIM ANITI
Esenyurt eski Belediye Başkanı Gurbuz Capan, 2003 yerel secimlerinden once inşaatına başladığı Nazım Hikmet Kultur Merkezi’nin onune yaptırdığı Nazım Hikmet’in heykelini diktirdi. Daha sonra secimleri kazanan AKP’li Belediye Başkanı Nemci Kadıoğlu, 2007 yılında heykeli buradan kaldırarak Fatih Mahallesi’ndeki Nazım Hikmet Parkı’nın icine koydu.
Bir gecede ortadan kaybolan 400 kilogram ağırlığındaki heykelin, İstanbul’daki ilk Nazım Hikmet anıtı olduğu oğrenildi. Kaidesiyle birlikte 2,5 metreyi bulan 400 kilogramlık heykelin kaideye demir cubuklarla betonlanarak konulduğu belirtildi.
DAHA İYİSİNİ YAPTIRIYORUM
Buyukcekmece’ye bağlı Esenyurt Belde Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Nazım Hikmet’in calınan heykelinin daha iyisini yaptıracağını bildirdi. Kadıoğlu, yaptığı yazılı acıklamada, Esenyurt’ta, Nazım Hikmet’in adını taşıyan parkta yer alan bronz heykelin, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yerinden sokulerek calındığını anımsattı.
"Nazım Hikmet gibi bir şaire yapılan saldırıyı kabul etmenin mumkun olmadığını" ifade eden Kadıoğlu, şunları kaydetti: "Buradan pay cıkararak bizi uzmek isteyenler boşuna heveslenmesinler bu nedenden dolayı bizi sıkıntıya sokamazlar. Calışma arkadaşlarıma gerekli talimatları verdim, calınan heykelin daha iyisini yaptırıyorum. Sıkıysa onu da calsınlar. Nazım Hikmet gibi bir değeri biz koruruz. O heykeli oraya ben diktim, sahip cıkmaya da devam edeceğim."
Yorumum : Merak Ettiğim Bu Heykel 400 Kilo ve Vincten Başka Hic Bir Turlu Kaldırılamaz. Peki Bunu Hic Kimse Mi Gormez ? ve Bunu Calanlar Bunu Satmaları Cok Zor. Amacları Neydi Gercekten Cok Merak Ediyorum.
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- #### // Nazım HİKMET Heykeli Vinc Sayesinde Calındı ve Kimse Gormedi !! // ####