herşeyde bir hayır vardır

--------------------------------------------------------------------------------

HERŞEYDE BİR HAYIR VARDIR

Yaşadıgımız surece başımıza bir cok olay gelir.Bunların kimisi elimizde değildir.İyi olanları icin hic bir şey soylemeyiz ama kotu olanları icin lanet okuruz.Ama herşeyde bir hayır vardı.İşte size bir hikaye .

Ulkenin birinde bir kral ve onun can dostum dediği bir arkadaşı varmış.Oyleki kardeşten ote bir dostlukmuş bu.kral ve arkadaşı avlanmayı cok severlermiş.Bir gun gene ava cıkmışlar ağacta bir kuş gormuş kral ateş etmiş ama vuramamış kacmadan arkadaşına gostermeye calışmış eliyle ama bu sırada arkadaşıda ateşlemiş tufeğini ve kralın bir parmağına isabet etmiş.Kralın parmağı kopmuş bağırırken arkadaşı her zaman başına gelen kotu olaylarda soylediği gibi herşeyde bir hayır vardır kralım demiş.Ama canı cok yanan kral saraya doner donmez can dostum dediği arkadaşını zindana attırmış.O yinede zindanda herşeyde bir hayır vardır diyormuş.aradan bir yıl gecmiş kral uzaklada bir yere ava gitmiş askerleri ile ama ava giden avlanır misali insan yiyen yamyamların eline duşmuşler.Sıradan tek tek altında ateş yanan kazana atmaya başlamış yamyamlar tam sıra krala gelmişki bir parmağının olmadığını farketmişler ,inanclarına gore bir uzvu eksik olan hic bir şeyi yemezmiş bu yamyamlar ve azat etmişler kralı .Ulkesine donen kral hemen zindana koşmuş arkadaşına sarılmış ve olanları anlatmış benim şu anda parmağım olsaydı kazanda olacaktım demiş ve sarılmış arkadaşına ,seni onca zaman zindanda tuttuğum icin beni affet demiş ama arkadaşı yine o sakinlikle herşeyde bir hayır vardır kralım demiş.Kral ya ben seni onca zaman zindanda tuttum bana kızacağına gene boyle soyluyorsun.arkadaşı da şoyle cevap vermiş.Sen beni zindana atmasaydın bende o avda olacaktım ve betim hic bir uzvum eksik değil.

Evet başımıza ne gelirse gelsin biraz sabırlı olup bu cumleyi kendimize soyliyelim.