Bismillahirrahmanirrahim
BismillÂhi evvelehu ve Âhirehu
Ey nurları,fikirleri,bendenleri,asaletleri,duyguları, duşunceleri şahane guzel olan o guzel resulleri yaratan yuce Rahman sen doğruyu,yanlışı,eyriyi,duzu,acığı,neti,karışığı ve herşeyi bilen,başı sonu olmayan,kusursuz olan,doğmamış ve doğurmamış olan ey guzel Allah'ım supesizki sen birsin,tek ilahsın,sen oyle yuce bi yaratansınki herbirimizle ayrı ayrı ilgilene bilir,herbirimizin herşeyini,olan bitten hatta olmamış herşeyi bilensin,şupesizki herşeyin bir yaratıcısı bir sahibi var, ve o yaratmak kolay iş değil ve yaratan Rabbim senin herşeye gucun yeter. Haşa Kuran-ı kerim ve diğer kitapların senin kitabın olmasaydı sen onları yok ediverirdin ve onları yazanları lanetlerdin ve o senin kitabındır ve o kitabında kusur yoktur bizler ondaki yazılanların tamamiyle gercekliğine,doğruluğuna iman ve sahitlik ederiz ki herşeye gucu yetenin yalana ve hicbirşeye ihtiyacı yoktur.Muhakkak doğruları ve gercekleri gonderensin,yazı ilmini,bilgiyi yaratansın merhameti mağfireti yaratansın,doğruyu yaratım, merhameti,mağfireti tum guzellikleri dogru yapansın ve senin Rahmetin,merhametin, mağfiretin,guzelliğin bol buda senin kesinlikle doğru bir iz uzerinde olduğunun kanıtı olması gibi bunları kafirlerin,yoldan cıkmısların fark edememesi onların gozlerini kor edip kullaklarını sagır etmendendir. Buda ayetlerinin ve herşeyin hakimi olduğunun kanıtıdır.Ey guzel sahibim sen kanıta ovguye ve hic birşeye ihtiyacın yok ancaksen bize guzelliği emredersin,bizde guzellikle senin yoluna ilerliyoruz bizlere dilediğinden ihsan eyle Herşeyden buyuk olan Rabbim,en guzel aşkların,en guzel sevgilerin ve en guzel ovgulerin en guzelleri sanalayıktır Ya Kusursuz yaratıcım,sen ilmide yaratansın herşeyi olduğu gibi,herşeyin bir ilmi vardır, o guzel iliminden tattırdığın icin sana sukurler olsun. Ya Şupesizki bir tek sukredilecek sensin ve sen şukurleri bolca kabul eyleyensin ey guzel Rabbim bizde sana sukrediyoruz kabulunde Hoşnut olduklarından rızanın oldugusukurlerimizi kabul eyle,başta bir nebze olsun o inanılmaz, mukemmel guzelliğinden, gerek ayetlerin, gerek resullerin aracılığı ile gosterip manevi olarak hissettirdiğin icin, o guzel resullerinin inanılmaz guzelliğinden gosterip manevi olarak hissettirdiğin icin ve o kusursuz mukemmel ayetlerinle karşılaştırıp,karşılaşmayı nasip ettiğin ve o guzel ayetlerinle nasihat ettiğin icin ayrıca bu dunyada ve ahiret hayatında verdiğin tum guzelliklere, faydalandırdığın tum guzelliklere, guzel olan kotu olmayan herşey icin verdiğin ve kazanmamı sağladığın, maddi manevi helal olan başta; sevap,ibadet,iman,zikir,sukur ve bunların gucleri ,verdiğin tum gucler, rızık,nimet,bolluk,bereket,sağlık, sağlamlık,dinclik,ceviklik,denge, akıl,fikir,taktik,mantık,beyin, mutluluk, huzur hız,aşk ,sevgi ,afiyet,iffet, kudret, hitmet, hidayet, teknik, yetenek,ilim,bilim, yukselttiğin ve verdiğin rutbe,verdiğin hayat ve kader icin ayrıca verdiğin hayırlara ve hayırlı bi kul eylemiş olmana,verdiğin guzel niyetlere,guzelce yaratmış olmana ve yaratmış olmana,ettiğin ve verdiğin rahmete, merhamete, mağfirete,yardımlara,iyliklere, ulaştırdığın ve verdiğin guzel,doğru,iyi ve hoş olan yollara,duygulara,duşuncelere,hislere, ruyalara,hayal,huylara,alışkanlıklara ve herşeye,verdiğin nura, kotu olmayan butun sozlerime,yazılarıma ve muzikle alakalı herşeye ayrıca hakkımda Hoşnut olduklarından rızanın oldugu herşeye, bu dunyada ve ahiret hayatında verdiğin aileye verdiğin guzel dostlara ve guzel olan usluba,affettiğin ve mağfiret ettiğin tum hatalarıma gunahlarıma,kurtardığın tum kotuluklere, kotu bilgilere,kotu yollara ve kotu olan herşeye,galip kıldığın tum guzelliklere,verdiğin ve vesile kıldığın tum guzelliklere,guzel bilgilere,verdiğin ve yapmamı sağladığın Hoşnut olduğun ve rızanın oldugu herşeye,guzel kullardan eylemiş olmana bana sır,gizli bilgi,ilim,bilim vermiş olmana ayrıca ozel,ozellik,ozellikli olarak ve ayrıcalık, ayrıcalıklı olarak verdiğin herşeye ve tum ruhumun ve bedenimin şukretmek istediklerine,Şupesizki sen bana cok cok fazla, hak ettiğiminden kat kat sayılamıcak kadar fazla guzellik ve ikram,sevgi,aşk ve seveceğim bir cok şey verdin cennetine alıcaklarından eylemiş olmana,sukretmem gereken herşeye,musluman, mumin ve muttaki eylemiş olmana,kusursuz,bir ve mukemmel Yaratanım, yaratma kudretinden faydalanmayı nasip edip faydalandırdığın icin, kotu olmayan herşey icin ve icimden sukretmek istediğimiz herşeye ayrıca guzel sahibim bizleri gozettiğin,yardımlar ettiğin icin sukurler olsun. Yuce Allah'ım bana aşkını ve sevgini verip beni sevdiğin icin,resullerinin aşkını ve sevgisini verip sevdirdiğin icin,tum yarattıklarını senden oturu sevdirdiğin ve beni kullarına sevdirdiğin icin ayrıca muslumanlarla beni kardeş eylediğin icin ayrıca Yemin ederimki yuce Allah'ım beni cok defa guzelliklerine ve dogru bi yolda olduğuna şahitlik ettirdin bundan dolayı sana sonsuz sukurler olsun ya adı en guzel olan yuce Rahman ve Rahim burda ve bugune kadar sukrettiğim herşeye sonsuz sukurler olsun.Ya kusursuz yaradan Rabbim supesizki sen ikramda sınırsız olansın resullarına,meleklerine,evliyalarına, sahabelerine,dervislerine,mumin,muttaki ve musluman kullarına aileme rızanın olduğu guzel dualar,ibadet,zikir,sukur,iman ve sağlam bir iman,ibadet,zikir,sukur gucu ve gerek ahiret hayatında gerek bu hayatta guzel nimetler,rızıklar ve ikramlar ver. musluman mumin ve muttaki kullarına oncelikle senin aşkını sonra resullerinin aşkını nasip eyle Ya Rabbim.Nasip ettiğin ve kazanmamızda rızan olan herşeyi bizlere ver Ya Kusursuz yaratan Rabbim sen herşeyin başında olan,başı ve sonu olmayan,oncesi ve sonrası olmayan guzel sahibim sen ikramda sınırı olmayan Rabbim Resullarının,meleklerinin,evliyalarının,sahabeleri nin,dervislerinin,ailemin,akrabalarımın,sulalemin, muttaki,mumin,musluman kullarının kalbinden,ruhundan, bedeninden gecen,isticeğim,Her ne şekilde olursa olsun yaşadıklarımızdan,duyduklarımızdan,gorduklerimiz de n,hissettiklerimizden,algıladıklarımızdan,dusunduk lerimizden vs guzel olanları, guzel dilekleri,umutları,umitleri,istekleri ayrıca guzel olan her ne varsa ve lehimize olan neler varsa Hoşnut olduklarından rızanın oldugu gercekleştir,sağla,vesile kıl, nasip et,ver vs. ve Hoşnut olduklarından rızanın oldugu ibadetlerini,zikirlerini,sukurlerini ve dualarını kabul eyle.Şanı Yuksek Rabbim tum peygamberlerin ahiret hayatındaki ve bu hayattaki ailelerine guzellikler,rahmet,merhamet,bereket,ikram ve vermekten,ihsan eklemekten hoşnut olduklarından ve rızanın olduklarından ver ve ihsan eyle.Ya Yuce Rabbim Tum yaşantım boyunca bildiğim, bilmediğim,hatırladığım, hatırlamadığım, işlediğim ve işliceğim ne gunah,hata,kusur,ayıp ve affedilmesi gereken neler varsa hepsini guzellikle affeyle ve guzellikle mağfiret eyle
Ya Şanı Yuksek Rabbim dualarımızdan cıkarılmasında hoşnut olduklarından rızanın oldugu yerleri duadan cıkart, bu gune kadar ve bugunden sonra okıcağımız tum duaların hoşnut olduklarından, rızanın olduklarını,rızanın olduğu şekilde duzenle ve rızan var ise tum acıkların, yanlısların, kusurların ve hoşnut olmadıgın yerlerın gıderilerek,tamamen hosnut olucagın sekılde ve rızanın olduğu şekilde olmasını ve rızan var ıse kusursuz bı sekılde tamamen lehimize olmasını ve guzellikli guzel olarak olmasını sağla,guzelleştir,hoşnut olucağın ve rızanın olduduğu kadar,eklemekten hoşnut olduklarından rızanın olduguklarını ekle ve katına ulaştır.Eklediğin yerleri ve duzenlediğin guzel yerleri katında ornek olarak goster.Supesizki sen duaları bolca kabul eyleyensin,bizim kabulunde rızan olan ve hoşnut olduğun dualarımızı kabul eyle ve her gecen gun guclenerek gelişmesini,ilimle,bilimle vb hoşnut olduklarınla sağlamlaşmasını ve acıkların,yanlışların giderilmesini sağla ve kendim icin istediklerimden ve bana verdiklerinden nasip etmekten hoşnut olduklarından rızanın olanları mumin,muttaki ve musluman kullarından hangilerine nasip etmekten hoşnut isen onlardan rızanın olan kullarına nasip eyle ayrıca birşeyin nasip olmasından ve olmasından biz mumin,muttaki ve musluman kullarının lehine neler varsa o olmasından ve nasip olmasından razı olduğun kullarına ver Ya Guzel Allah'ım amin.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Kendi Yazdığım Dua(Uzun Sukur Bolumlu)