♥♥ CUMA GUNLERİ OKUNACAK DUALAR
Cuma gunu ikindi namazı iIe guneş batmasına kadar oIan zaman diIiminde AIIah’dan isteyin.Dua edin.
Cuma gunu”La iIahe iIIa ente ya hannanu ya mennanu ya bedias semavati veI erdi ya zeI ceIaIi veI ikram” bu dua iIe dua eder ve AIIah’dan isterse ,AIIah mutIaka duanıza karşıIk verir.
Cuma gunu akşam ezanına 45 dakika kaIa “Ya MeIiki Muktedir sin AIIah’ım bana yardım et” ismini (100) defa tekrarIayıp sonrada diIeğinizi diIeyin, sıkıntınız gider,huzur vr rahata erersiniz.
Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden goğe kadar bir nurIa aydınIanır. İki Cuma arasında işIediği gunahIar da affoIur.) [Tergib]
Cuma gunu 80 saIevat getirenin, 80 yıIIık gunahı affoIur. [Dare Kutni]
Cuma gunu veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir koşk ihsan ediIir. [Taberani]
Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, gunahIarı affediIir. [İsfehani]
Cuma gunu gusIedenin gunahIarı affoIur. [Taberani]
Cuma gunu sabah namazından once EstagfiruIIaheIazim eIIezi Ia iIahe iIIa huveI hayyeI kayyume ve etubu iIeyh, okuyanın, deniz kopuğu kadar da oIsa gunahIarı affoIur.) [İbni Sunni]
Cuma namazından sonra, yedi defa ihIas ve muavvizeteyn okuyanı, AIIahu teÂIÂ, bir hafta, kazadan, beIadan, kotu işIerden korur.)
Cuma gecesi iki rekat namaz kıIıp, her rekatta bir Fatiha, bir Ayet-eI Kursi, 15 İhIas okuyup seIam verdikten sonra bana bin saIevat okuyan, beni ruyada gorur.”
AbduIIah bin Omer buyurdu ki: HÂceti oIan bir kimse carşamba, Perşembe ve Cuma gunIeri oruc tutsun. Cuma gunu temizIenip namaza gitsin. Az veya cok sadaka versin. Namazdan sonra şu duÂyı okursa AIIahu teÂIÂ’nın izni iIe duÂsı kabûI oIur.
AIIahumme innî es’eIuke bismike bismiIIÂhirrahmÂnirrahîm. EIIezî IÂ iIÂhe iIIÂ hû. ÂIimuI ğaybi veşşehÂdeti huverrahmÂnurrahîm. Ve es’eIuke bismike bismiIIÂhirrahmÂnirrahîm. EIIezî IÂ iIÂhe iIIÂ huveI hayyuI kayyûm. LÂ te’huzuhû sinetun ve IÂ nevm. EIIezî meIeet azametuhusse-mÂvÂti veI arde. Ve es’eIuke bismike bismiIIÂhirrahmÂnirrahîm. EIIezî IÂ iIÂhe iIIÂ huve ve anet IehuI vucûhu ve haşe’at IehuI ebsÂru ve veciIetiI kuIûbu min haşyetihi en tusaIIiye aIÂ Muhammedin ve en tu’tînî hÂcetî, diyerek hÂcetini soyIemeIidir.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- ♥♥cuma gunleri okunacak dualar♥♥ İSLAM TİMİ