Değerli kardeşlerimiz;
Ehlullah hÂfıza geriliğinden ve ezberleyememekten şikayette bulunan insanları şu hadis-i şerifte tarif edilen dort rekatlık namaza ve arkasından yapılan duaya yonlendirmişlerdir:

Bir gun Hazreti Ali (kerremallahu vechehu), Allah Rasûlu'ne (asm)gelip Kur'an'ı hÂfızasında tutamamaktan yakınır; "Bu Kur'an goğsumden ucup gidiyor. Onu ezberimde tutamıyorum." der.
Bunun uzerine Rasûl-u Ekrem Efendimiz ona,
"Cuma gecesinin son ucte birinde kalk; o, meleklerin şahit olduğu zamandır, onda yapılan dualar kabul edilir. Şayet o saatte kalkamazsan, gecenin evvelinde veya ortasında kalk ve dort rek'at namaz kıl. Birinci rek'atında Fatiha ile Yasin'i, ikinci rek'atında Fatiha ile Duhan'ı, ucuncu rek'atında Fatiha ile Secde suresini, dorduncu rek'atında ise Fatiha ile Mulk suresini oku. TahiyyÂtı bitirdiğin zaman CenÂb-ı Hakk'a guzelce hamd u senÂda bulun. Bana ve diğer peygamberlere de salavÂt getir. Erkek-kadın butun mu'minler icin Allah'tan mağfiret dile. Bu okuduklarının akabinde de şu duayı soyle!"
buyurur ve kitaplarda "Hıfz duası" adıyla yer alan duayı tekrar etmesini ister. (Bu dua, "Kur'an'ı hıfz etme namazı ve duası" başlığı altında Mealli Dua Mecmuası'nın 87. sayfasında da mevcuttur.)

Hazreti Ali (kerremallahu vechehu) tarif edildiği uzere bunu beş veya yedi gece yapar ve Allah Rasûlu'ne (asm)gelip şoyle der:
"Ya Rasûlallah! Ben daha onceleri dort-beş ayeti bile ezberleyemiyordum. Fakat şimdi kırk ayet kadar ezberleyebiliyorum. Onu okuduğumda da sanki Allah'ın kitabı gozumun onundeymiş gibi oluyor. Yine onceleri bir hadisi duyup tekrar ettiğimde tam ezberleyemezdim. Fakat, şimdi hadisleri işitip onları rivayet ettiğimde bir harf bile kacırmıyorum." (Tirmizî, DaavÂt, 114)

Alıntıdır. İnş Allah (c.c) dualarımızı kabul eder,hafızamızı kuvvetlendirir.