Ağzı burnunun ustunde
Bu buzağı gorenleri hayrete duşuruyor. Cunku ağzı burnunun ustunde.
Bartın'da, ağzı burnunun uzerinde dunyaya gelen bir buzağı, gorenleri hayrete duşuruyor.
Bartın merkezde 35 yıldır hayvancılıkla uğraşan Zehra Catık'a (49) ait inek, ağzı, burnunun uzerinde olan bir buzağı dunyaya getirdi. Nefes almakta bile gucluk ceken buzağı, sahipleri tarafından biberonla besleniyor.
Dunyada ender gorulen bir doğum gercekleştiğini belirten Veteriner Hekim Tamer Okur, "Cheilognathopalatoschisis buzağı" adı verilen bu tur doğumun daha once Turkiye'de gorulmediğini soyledi.
Okur, "Ust cene, damak ve alt cene yarığı denilen bu tur, daha once Turkiye'de gorulmedi. Dunyada ender ornekleri var. Ama tum olumsuzluklara rağmen, buzağı beslenebildiği surece yaşayacaktır" dedi.
10 ineği bulunan, dili ile ağzı burnunun uzerinde ve kuyruğu olmadan dunyaya gelen buzağının sahibi Zehra Catık ise, "Ben hayvancılık yaptığım surece ne boyle bir olay gordum ne de boyle bir şey duydum. Şu an şaşkınız ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ama buzağıyı kesmek gibi bir duşuncemiz yok" diye konuştu.
Koyluler ise ağzı, burnunun uzerinde olan buzağının dunyaya gelmesi ile ilgili olarak, "Allah'ın bir takdiri" şeklinde yorum yaptı. Buzağıyı dunyaya getiren inek ise, yavrusunu bir an olsun yalnız bırakmazken, tuylerini yalayarak temizlemeye calışıyor.