PEKİN - Şandong’da yaşayan Pan Aiying adlı oğretmenin, icinde cep telefonu, banka kartları ve 4900 yuan (yaklaşık 1000 YTL) para bulunan cantası motosikletli bir kapkaccı tarafından calındı. Once polisi aramayı duşunen kadın, daha sonra hırsızı ikna etmeye calışmanın daha doğru olacağına karar verdi ve hırsızı cep telefonundan aradı. Ancak telefona cevap alamayınca cepten mesaj gondermeye başladı.
Pan ilk mesajında, “Ben Pan Aiying. Wutou ortaokulunda oğretmenim. Zor durumda olmalısınız. Eğer oyleyse sizi suclamam” diye yazdı. Ancak mesajına cevap alamayan kadın, hırsıza ikinci bir mesaj gondererek, “Gercekten ihtiyacınız varsa 4900 yuan sizde kalsın. Hatalar insana mahsustur. Ama lutfen diğerlerini bana geri verin. Daha gencsiniz. Hatalarınızı duzeltmek sizin acınızdan her şeyden daha onemli” dedi.
21 mesajdan sonra hala yanıt alamayan ve umudunu kaybeden kadınının ayağı, bir pazar gunu evden cıkarken bahcesinde bir şeye takıldı. Kadın, ayağına takılan şeyin cantası olduğunu fark etti. Cantadan hicbir şey alınmamış ve bir de not bırakılmıştı: “Sevgili Pan, uzgunum, bir hata yaptım. Lutfen beni affet... Eşyalarını caldığım halde oyle hoşgoruluydun ki... Artık bundan boyle doğru duzgun bir adam olacağım.”
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- “Dokunaklı” cep mesajıyla kapkaccısını ikna etti