Olmek icin 2015 yılını bekliyor !

Ali Duşmez koy mezarlığında kabrini hazırlayıp mezar taşını diktirdi.

Ali Duşmez, gorduğu ruya uzerine 1.1.2015 tarihinde oleceğine inanarak koy mezarlığında kabrini hazırlayıp mezar taşını diktirdi.

Alaşehir’in Guzle koyunde yaşayan 74 yaşındaki "Civan Ali" lakaplı Ali Duşmez, gorduğu ruya uzerine 1.1.2015 tarihinde oleceğine inanarak koy mezarlığında kabrini hazırlayıp mezar taşını diktirdi. Alaşehir'deki bir tuğla fabrikasından emekli olan uc cocuk babası Duşmez, eşinin 9 yıl once vefat etmesi uzerine koy mezarlığını duzenlemeye adadı.2003 yılında gırtlak kanseri ameliyatı geciren ve ancak konuşma proteziyle konuşabilen Donmez, “2011 yılının Aralık ayında gorduğum bir ruyada ak sakallı bir dede bana ‘Ali, sen 01.01.2015 tarihinde oleceksin. Hazırlıklarını yap. Kabir taşını yaptır” dedi. Bu ruya sonrası mezarlıkta yerini ayırdığını belirten Donmez, şunları soyledi: "Mezar taşımı diktirdim. Sadece mezarımın yeri kazılmadı.” Bir bucuk yıl sonra oleceğine inandığını soyleyen Duşmez, şoyle konuştu: “Olumume bir bucuk sene var. Bu sure icinde olsem de gam yemem. Bu memlekette bir eserim (mezarlık) kaldı benim.”Eşi Fatma Duşmez’in dokuz yıl once vefat etmesiyle yalnız kalan Duşmez, kendisini koyun mezarlığına adadı. 1987 yılında koy mezarlığına onlarca ağac diken Duşmez, daha sonra mezarlığın aydınlatılması, su getirilmesi ve tuvalet yapımı icin yoğun mucadele verdi ve başarılı oldu. Gununu mezarlıktaki ağacların sulanması ve bakımına adayan Duşmez, bu nedenle koyluler tarafından cok seviliyor.Koylulerden Sabri Aktaş da "Civan Ali" lakaplı Ali Duşmez’in koyun sevilen ve sayılan isimlerinden biri olduğunu belirterek sozlerini şoyle surdurdu: “Ali amca, eşi vefat edince kendisini mezarlığa adadı. Mezarlığımız bugun dort dortluk durumda ve biz bu guzelliği onun calışmaları sayesinde elde ettik.”

Kaynak