bu yazı M. FETULLAH HOCANIN sohbetinden alınmıştır..!(dinlemenizi daha cok isterdim)
Ya Ebu Akil’e ne demeli, Vefanın ve sadakatin boylesi.
Bedre cıkıyor bir kıyasıya savaşıyor ki eğer benimle cennete girme arasında perdeler hailler şu adamların eliyle olmekse bu cana minnet fakat heyhat bedirde olumu bulamıyor. Aradığı şahadeti bulamıyor. Herkes sevincle giderken Ebu Akil fevkalade mahzundur. Uhud ki orada cokları şahadet şerbeti icti, fakat ebu akil yine mahzun doner. Ahzapta bekler nasip olur mu diye fakat o kadehi yine sunmazlar. O kadeh cok kutsi bir kadehtir. Duşunu ki alemi islamın butun ibadeti taatu biryana Dr.İkbal yarım şişe kan dolduruyor bunu başkasını değil sana Ya Resulullah. İşte o bardağın icindeki kanı arıyor Ebu Akil. Nihayet yemame kadar surduruyor bunu tam gununu buldum diyor. Bu gun o gun ki Kuran ayaklar altına alınıyor Bu gun o gun ki Kuranın hafızlarından 70 kişi şehit oldu. Ebu Akil bugunde eğer sen o bardağın icindeki kutsi şeyi icemezsen talihine ağla. Eğer bu tatlı gunde sen o icemezsen talihine ağla. Ciddi savaştı. Ağır yara aldı. Ve bir kolu kopacak gibiydi sadece kolunun bir etiyle duruyordu. Ravi hadis ibni omer kılı kırk yaran adam ve arkasında da halife-i ruyi zemin Hz.Omer var. Yorumcusu. Suruye suruye cadıra getirdik. Ben başındayım diyor ibni omer. Uzerine bir bez orttuk. Fakat İslam saflarında yer yer catlamalar oluyor, sahabi feryatları duyuluyor, bir yerde nesibenin feryadı duyuluyor, cocuklarını kurban etmiş sıra bende diyor, bir yerde Salim’in feryadı duyuluyor, o Salim ki Hz. Omer hayatta olsaydı yerime onu tavsiye ederdim. Bir yerde koca Ammar’ın ses duyuluyor ben ki Allah Resulu onunde savaştım bu gun kacarmıyım diyor ve bir ses ortalığı velveleye veriyor. İbn-i Omer diyor ki oluyor diye ben bekliyordum ebu akil kılını dahi kıpırdatmayacak şekilde oluyor diye bekliyordum. Birde cadırın onunden gecen bir sahabinin dudaklarından şu ses dokuldu. Yalel ensar kerreten kekereten huneyn. Ey bozguna uğrayan ensar huneyn de olduğu gibi toparlanın. Yeniden hucuma gecin. Bezin altındaki ebu Akil birden bire hortladı diyor. Hortladı kacıyor gitme oleceksin dedim. Duymuyor musun beni cağırıyorlar dedi. Ensar dediler Men ensarı ilallah, Hz. Mesih Men ensarı ilallah Allaha giden yolda yardımcılarım kimdir. Onlar nahnu ensarullah, Allahın yardımcıları bizleriz dediler. Yalel ensar yalel ensar dediler ensar yetişin yetişin yardım gunudur. Tulumbanı al yetiş imdada yangın var Resulullahın bayrağı dalgalanıyor yangın var, devrilecek yangın var, Namı celili Muhammedi sarsıntıda yangın var Kuran sarsıntıda yangın var. Yalel ensar yalel ensar kendinizi ensar yerine koyun Yalel ensar kerreten kekereten huneyn. Duymuyor musun bizi cağırıyor. Kolunun kendisine iliştiğini gordu bir aralık kılıcını soluna aldı ayağıyla koluna bastı kopardı. Ya Allah dedi. Duşman dağılıyordu. Duşman dağılıyor o koşuyordu. Bende arkadan onu takip ediyordum. Ama bu dev devrildi. Dr.İkbalin şişesine kan gonderiyordu. Sarsılan felc olan İslam’a kan gonderiyordu. Olmuş yureklere kan gonderiyordu. Yaşarmayan gozlere derman gonderiyordu. Devrildi koca şehit. Devrildi gittim ama kutukte doğranmış et gibi tanımak mumkun değil. Dudakları hala kıpırdıyordu ama ne mahzun ne tasalı. Butun bir mevsimin bulutları yuzunde terakum etmiş gibi. Ya saflarımız dağıldıysa, ya cephe yıkıldıysa, ya Hz. Muhammed’in (ASV) ordusu bozulduysa diye butun bulutları yuzunde terakum etmiş gibi. Yanına sokuldum O bir iki seslendim hic ses vermiyordu. Ses verecek halide yoktu. Sonra dedim ki “ebşir ya eba akil feinna aduvvallah katl kutil Mujdeler olsun ebu akil Allah duşmanı olduruldu. Bulutlar birden ire zail oldu. Tebessum ediyordu ve parmağını kaldırıyordu. Bu demeden bunu duymadan olmasaydı bu olum Eşheduellailahe illallah ve eşhedu ennemuden abduhu ve rasuluhi o ezanlar ki dinin temeli ebedi benim yurdumun ustunde inlemeli
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- EBU AKİL ... (Allah aşkına sınır tanımayan yuce sahabi)