GERCEKTEN CO GUZEL OKUDUGUNUZA DEĞECEK
ŞEYTAN ve ELİNDE BİR BARDAK SU
Allah dostlarından Ebû Zekeriyya hasta doşeğinde olumle penceleşiyordu. Yakın dostlarından biri kendisen "LÂ ilahe illallah, Muhammedun Resûlullah! (Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed O'nun kulu ve elcisidir.)" sozlerini telkin etmek istedi. Bir etti, iki etti, uc etti. Ebu Zekerriya her defasında soylemeyi reddediyordu.
Bu durum karşısında yakın dostu Ebu Zekerriya'nın son nefesinde imansız gideceğinden korktu ve endişeye kapılmıştı. Butun bir omrunu Allah'a ibadet ve taat etmekle geciren boylesine bir kimsenin şimdi hasta doşeğinde olum ile penceleşirken Kelime-i Tevhid getirmemesine bir mana veremiyordu. Şeytanın bir kandırışına mı yenilmişti yoksa? Veyahut da yuce Allah'ın tecellisi karşında mı idi?
Bir muddet kafası bu duşunceler icinde calkalanan dost baktı ki Ebu Zekerriya sanki kafasında resmi gecit yapan duşunceleri okuyormuş gibi bir aralık gozlerini acarak, "Bana bir şey mi dediniz?" diye sordu. Orada bulunanlar. "Evet, uc defa şehadet getirmeni soyledik, her defasında reddettin. O yuzden buyuk bir endişeye duştuk." diye cevap verdiler.
Bunun uzerine Ebu Zekerriya şu olayı anlatmaya başladı:
"Lanetlik şeytan elinde su bardağı ile gelmişti: Sağ yanıma dikilmiş elinde suyu gostererek "icecek misin?" diye soruyordu. Karşılınğında ise, "İsa, Allah'ın oğludur" dememi istiyordu. Reddettim. Sonra sol yanıma gecip dikildi. Yine aynı hareketleri tekrarlayarak "İsa, Allah'ın oğludur" cumlesini soylememi istedi. Yine reddettim. Ucuncu olarak "La ilahe (Allah yoktur)" diye soyledi, yine reddettim. Boylece her careye başvurarak tam manasıyla yoklamasını yapıp da muspet bir netice alamayınca elindeki suyla dolu bardağı yere carptı ve sıvışıp gitti. İşte gercekte ben sizi değil, onu reddediyordum."
Ardından da Şehadet getirerek ruhunu teslim eden Ebu Zekerriya gulen bir cehreyle Cennete yolculuk ettiğini mujdeliyordu.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- ŞEYTAN ve ELİNDE BİR BARDAK SU