Abdulhay (r.a) hazretlerinin değerli oğrencisi ahmed bin mazen (r.a) bize naklediyor.

- Hunkarımız ile hastalandığını duyduğumuz dergahımızın dostlarından yusuf bin selman'ı ziyarete gidiyorduk.Yolda bir cocuğa rast geldik.Birden hunkarımızın bindiği Deve olduğu yere yığılı verdi.Ben koşarak Hunkarımızın bu durumdan zarar gormemesi icin onu duşmesin diye tutmak istedim.Sanki bir şey beni olduğum yere bağlamış gibi hareket edemez oldum.Birde baktım ki Hunkarımızın Devesi şişmiş vaziyette ve işkembesi dokulmuş olarak duruyor.Bu hal uzeri bende bir korku ceryan oldu.Halimi goren hunkarımız bana eliyle işaret ederek sakin olmamı ikaz buyurdu.Sonra Hunkarımız buyuk bir sukunetle hic birşey olmamış gibi olen deveden inip olen deve uzerine bilmediğim bir lehcede birşeyler okudu.Sonra sacları sapsarı olan Cocuğa yonelip şoyle eyledi.

- Ey Şamun gucun hayvanamı yetiyor.Var goster gucunu banada yiğitlerdenmisin nesin bilelim.

Hunkarımızın bu sozun uzerine o cocuktan oyle bir hırıltı geldiki korkumdan olecekmiş gibi oldum.Sonra icime Allahın izni ile bir esenlik hissi geldi ve bu korku uzerimden gitti.

Sonra Cocuk bir hayvanın hırıltısı gibi konuşmaya başladı.

-Ey Abdulhay Sen bizim aileden ne istedin beni bu yaşta Babasız bırakmaktan utanmadınmı.Sen Ailemi Dağıttın.And olsun ben seni bugun perişan edeceğim.

Cocuğun bu sozu uzerine Hunkarımız buyuk bir edep ile ona şoyle dedi.

-Ey Şamun sen kimden olma olduğunu biliyorsun.Senin Baban Alemlerin Hukmunu Nefsinin Arzusu icin ciğnemiş bir kişi idi.Benim Babana kibirden oturu bir kastım ve cekememezliğim yoktur.Babanı Cok uyardım.ama o bu ikazlarımı dinlemedi.Babanı doğru yola gelmesi icin defalarca ikaz ettim.Ama o beni her defasında sırf nefsi icin yalanladı .Oda biliyordu ki Cin ve İns halkının nikahlanması haram ve kufur kılınmıştır.Onun nefsi icin istediği olsun diye Rabbimin Hukumlerini asla ciğneyemezdim.Ama o beni dinlemeyip Alemlerin Rabbi Allahın huzurunda haram olduğu halde İns neslinden biri ile munasebete girdi.Bende bize emredilen hukmu ilahi neticesinde Babana duşen cezayı tatbik edip Babana duşen olum hukmunu yerine getirdim.Sırf bu hal uzeri icin benden hoşnut değilsen şunu bilki ben Bana Ve Aileme emanet olarak bırakılan Kuran-ı asla bırakmam.

Bu sozler uzerine cocuk Hunkarıma saldırdı.birden simsiyah bir adama dondu ve hunkarımızı boğazından tutup sıkmaya başladı.Adamın elleri kıpkımızı bir ateş koru gibi yanmaya başladı.Hunkarımız bu halde ona hep şoyle sesleniyordu.
-Ey Şemun Allahtan Kork. Allahın Hukumlerine itibar et.
diye surekli ikazda bulunuyordu.

Hunkarımız sonra baktı ki ikazlarını dinlemiyor.Bilmediğim bir lehcece birilerine seslendi birden etrafımızı tepeden tırnağa zırlarla donatılmış cok guzel yuzlu genc civanlar cevirdi .hepsi birden Hunkarımıza saldıran adama nur kandilleri gibi aydınlık veren kılıncları ile saldıracaklardı ki Hunkarımız onları engelledi.Onlara Anlamadığım lehcede birşeyler soyledi.Onlarda bunun uzerine onu muhteviyatını bilmediğim parlak bir cevherden zincir ile elleri ve ayaklarından bağladılar.Sonra onuda yanına alarak buyuk bir nurun icine girip gozden kayboldular.

Bundan sonra Hunkarımın yanına koşup Halinin nasıl olduğu sual eyledim.Oda bana iyi olduğunu endişelenmeme gerek olmadığını soyledi.
ve sonra devam etti.

-Ey Ahmed Bilki ben asla zulumcu değilim.Ona asla nefsim icin eziyet etmek istemedim.Sende gordun ki beni dinlemekten kacındı.Onu Hak yolu icinde uyardım.Onu bana yapmaya calıştığı hayasızlıktan oturu oldureceklerdi.Ama ben onun sonunun cehennem ile son bulmasını istemedim.İnşallah cezasını cekeceği yerde yaptığı hatası icin uzun uzun duşunup husnu kalp ile anlamaya calışır.İnşallah o hatasından pişman olur.Ben onda inşallah bunu bulurum.diye dua edip hayır diledi.
Ben hunkarımızın bu tevazu ve edep dolu hali uzerine ona saygım icimde denizler gibi dahada kabardı.

Hunkarımıza Sordum.

-Onun akibeti ne olacaktır hunkarım.

Oda bana şoyle buyurdu ;

-Ey ahmed ALEMUL KAF*'ta bir zindan adası vardır.oranın buyukluğunu bu dunyanın buyukluğunden 7 kat buyuktur.Alemlerde yasak munasebetlerden olma cocuklar oraya hapsedilir.Demin gorduğun Askerler o adanın muhafızlarıdır.Onlara beyan etmediğin surece hangi alemde gizlice gezen varlıkların olduğunu bilmezler.Ama oraya layık birinin olduğunu haber veren zikri edersen hemen o varlığı bulup goz acıp kapayıncaya kadar onu o zindana kıyamete kadar hapsederler.
O zikri oğrenmek istermisin ya Ahmed ? o zikrin sozleri şunlardır.

- Bimillahir-rahmanir-rahiym

Rahmetin sahibi Allah Cok yucedir.Zebanilere,cehennemlere mutlak emir hukmu yegane onundur.Rahimlerden doğacakları azameti ile Kuşatan odur.Onun Kuşatmasından kacmak mumkun değildir.ilk ve Son Sozu soylemek ona mahsustur.Saidleri Şakileri bilen ve bildiren odur.Onun hukmu herşeyi kuşatmıştır.Onun Gucu herşeye yeter.
Ey Allahım Sinsice aramızda gezen Gazabın ile baktığın şeylerden sana sığınırım.Onlardan şerrinden sana sığınırım .Onların Nefsinin şerlerinden birşeyi gizli ve acıkca taşımaktan sana sığınırım.Onların hilelerine karşı sana sığındım sana guvendim ki sen sonsuza kadar guvenileceklerin en hayırlısı sensin.

KAYNAK : hollymaned.blogspot.com