Arkadaşlar benim arşivi kurcalarken okudum ve bayağı etkilendim ... Daha once verildiyse kusuruma bakmayın....
Okumanızı tavsiye ettiğim bir yazı..
Bir gun Peygamber efendimiz Cebrail aleyhisselama Cehennemi sordu.
Cebrail aleyhisselam da uzun uzun Cehennemi anlatti. Peygamber efendimiz anlatilanlara dayanamayip bayildi. Ayildiginda buyurdu ki:
- Ey Cebrail, boyle siddetli, felaket yere benim ummetim girecek mi?
- Evet. Ummetinin buyuk gunah isliyenleri Cehenneme girecektir.
Bunun uzerine Peygamber efendimiz cok agladi. Cebrail aleyhisselam da agladi. Sonra odasina cekildi. Sadece namaz icin disari cikiyor bunun disinda kimseyle gorusmuyordu.
Peygamber efendimizin disari cikmayisinin ucuncu gunu hazreti Ebu Bekir kapısının onune gelerek.
- Resuluuahi gormek mumkun mu? diye seslendi. Fakat, icerden bir cevap gelmeyince agliyarak kapidan ayrildi.
Sonra hazret-i Omer gelip, ayni sekilde soyledi. Ona da cevap gelmeyince agliyarak oradan ayrildi.
Sonra Selman-i Farisi hazretleri geldi. Ona da bir cevap verilmeyince, agliyarak hazret-i Alinin evine gidip durumu anlatti. Hazret-i Fatima hemen hane-i saadete kostu.
- Ey Allahin Resulu ben kiziniz Fatima, dedi.
Peygamber efendimiz o anda secdeye kapanmis ummeti icin agliyordu.
Hazreti Fatima, kapi acilip iceri girince babasinin aglamaktan yuzunun sarardigini gordu.
- Babacigim size boyle ne oldu? diye sordu.
Peygamber efendimiz buyurdu ki:
- Ey Fatima, bana Cebrail gelip Cehennemi, tabakalarini anlatti. Ummetimden buyuk gunah isliyenlerin Cehenneme atilacagini bildirdi, iste beni aglatan kederlendiren budur.
Sonra Hazreti Fatima, ummetinden gunah isliyenlerin Cehenneme nasil gireceklerini sordu. Peygamber efendimiz soyle anlatti:
- Gunahkarlar tutulup Cehenneme goturulurken, "Ya Muhammed" "Ya Muhammed" diye bagirarak giderler. Fakat, Cehenneme yaklasip Cehennem meleklerini gorunce, bunu unuturlar.
Melekler:
- Sizler kimlersiniz, diye sorduklarinda
- Biz, kendilerine Kuran inmis olanlardan ve Ramazanda oruc tutanlardaniz, derler.
Melekler de:
- Kurani kerim Muhammed aleyhisselamin ummetine inmistir, derler.
Bunun uzerine Peygamber efendimizin ismini hatirlayip
- Bizler Muhammed aleyhisselam ummetindeniz, derler.
Melekler de:
- Kurani kerimdeki Allahu tealaya asi olan kimselerin hallerini bildiren ayetlerden haberiniz yok muydu? diye sorar.
Onlar da:
- Vardi fakat gaflete geldik, Seytana uyduk, derler.
Hallerine cok uzulurler. Meleklerden izin isteyip hallerine uzun zaman aglarlar. Gozyaslari kalmaz, gozlerinden kan akmaya baslar.
Sonra melekler onlara derler ki:
- Bu aglamaniz bosunadir. Eger dunyada boyle aglasaydiniz faydasi olurdu. Dunyada iken Allah korkusu ile aglasaydiniz simdi burada aglamazdiniz.
Sonra meleklere emir gelir:
- Atin onlari Cehenneme..!!
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Hz.Cebrail ' in dilinden Cehennem...