İsrailoğulları arasında, bir Abid kişi vardı; geceleri hz.Allah''a ibadet eder, gunduzleride malını halka satardı.Hemen her zamanda, nefsine şoyle derdi:
Ey nefsim Allah'tan kork..
Gunlerden bir gun, yine malını satmak icin evinden cıktı.Valinin kapısı onune geldi; malının adını soyleyerek seslendi.
Valinin hanımı baktı ki; kapıda duran cok guzel yuzlu, benzeri gorulmemiş bir erkek.
Kadına nefsi musallat oldu, onu evine cağırdı ve şoyle dedi :
Ey satıcı, uzerini değiştir, ipekli elbiseler giy ve buradan istediğin kadar mal al.
Abidin nefsi bu soze uymaya başlayınca, şoyle dedi:
Ey nefsim Allah'tan kork, ben Alemlerin Rabbi olan Allah'tan korkarım.
Kadın şoyle dedi :
Vallahi kendini bana teslim etmedikce kapıyı acmam.
Daha sonra bir saat kadar o kadının elinden kurtulma carelerini duşundu ve şoyle dedi :
Ey valinin hanımı, bana muhlet ver; abdest alayım, iki rekat namaz kılayım.
Abdest aldı, evin damına cıktı, orada iki rekat namaz kıldı. Namazdan sonra yere baktı ki Yirmi zira kadar yuksek..( en az onbeş metre. ) Daha sonra Rabbi ile munacat edip ağlaya ağlaya şoyle dedi :
Ben sana yetmiş senedir kulluk ediyorum, beni o kadının elinden kurtar, yoksa o kadına kapılacağım.
Daha sonra yine: Ey nefsim Allahtan kork dedi ve kendisini damdan aşağı attı.
O kendisini damdan aşağı atar atmaz Hz.Allah, Cebrail'e (a.s.) şoyle buyurdu :
Kulumun elinden hemen tut, benim cezama carpılma korkusundan, kendisini damdan aşağı attı, yere duşmeden yetiş..
Cebrail (a.s.) hemen hemen indi, yere duşmeden satıcı abidi tuttu, kuş gibi yere oturttu. Bundan sonra Abid, kadının şerrinden kurtulup evine gitti.
Ailesinin yanına gittiği zaman cok acıkmıştı, ağlamaklı ve huzunluydu, hanımının yanına oturdu. Tam bu sırada, komşularından bir adam geldi, odunc olarak bir ekmek istedi.Abid o adama şoyle ded i:
Vallahi gunlerdir bizde ekmek yok, istersen tandıra da bakabilirsin. Odunc ekmek isteyen tandıra baktığı zaman gordu ki tandırda taze pişmiş ekmek var.
Durumu Abid'e haber verdi, birlikte ondan yediler. Abid'in hanımı bu işe cok şaşırdı, sordu :
Bu keramet sendendir, benden değil. Bunun sırrı nedir?
Abid işin sırrını acıkladı, hep birlikte Hz.Allah'a cokca şukur ettiler.
Talak suresinin 2.3. Ayetleri zuhura gelmişt i:
"BİR KİMSE, ALLAH İCİN TAKVA YOLUNU TUTARSA..ALLAH ONA BİR CIKIŞ YOLU NASİB EDER, UMMADIĞI YERDEN DE RIZKINI YOLLAR."
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Nefse Hakim Olmak.