Adana Seyhan'da bir ekmek fırınında calışan Kemal İlbeyi (45), 2015 yılında hayatını kaybeden annesi yerel şair Naciye İlbeyi sayesinde henuz 15 yaşındayken şiirle tanıştığını kaydetti. 30 yılda yaklaşık 2 bin şiir yazdığını ve bunların hepsini ezbere okuduğunu anlatan Kemal İlbeyi, dijital platformda bir album cıkarttığını dile getirdi.
'EŞLERİNE ŞİİR İSTİYORLAR'
Şiirlerini, davetli olduğu bazı etkinliklerde ve calıştığı fırında da muşterilerine okuduğunu anlatan Kemal İlbeyi, "Aşk, hasret, ilim uzerine yazdığım şiirleri okumayı cok seviyorum. Halk tarafından da ilgi gorunuyor. İlgi oldukca şevkimiz, heyecanımız daha cok artıyor. Sahnede olduğum zaman kendimi cocuk gibi hissediyorum. Fırında da muşterilerim şiirler ister.

Arkadaşlarım da sevgililerine, eşlerine, nişanlılarına gondermek icin şiirler istiyor. Onlar icin isimlerinin baş harfleriyle başlayan akrostişler yazıyorum. Ozellikle sevgililer gununde sabahlara kadar şiirler yazıyorum" diye konuştu.
'MADDİ İMKANIMIZ YOK'
Kemal İlbeyi, "Nilufer" adlı şiirini besteleyip klip cekerek sosyal medyada yayınladığını ancak bu klibi televizyon ve daha geniş mecralarda yayınlatamadığını belirterek şunları soyledi:

Kemal İlbeyi, 30 yılda yazdığı 2 bin şiiri ezbere okuyor.
"Edebiyatta bir yer edinmek icin elimden gelen tum gayreti gosteriyorum. Fırında calışarak şiirler yazdım, album cıkarttım, klip cektim ama maddi imkanımız olmadığı icin bunu bir turlu yayınlatamıyoruz. İstenilen yerlere gidiyorum şiirler okuyorum ama destek istiyoruz. Bu işin merkezi İstanbul. İstanbul'dan tum dunyaya yayılması daha kolay. Buradan, Adana'dan kendi gucumuzle yapıp her yere ulaştıramıyoruz. Bu konuda gerek devletimizden, gerek yerel yonetimlerden, gerek bu işe gonul veren yetenek avcılarından destek istiyorum. Geniş platformlarda bulunursak şiirlerimizi insanlarımızın daha cok tanıyıp seveceklerine gonulden inanıyorum."
DHA