Fransa'nın Perpignan bolgesinde 62 yaşındaki LIuis Colet isimli Katalan, 124 saat, diğer bir ifadeyle beş gun dort gece aralıksız konuşarak, Giuness Rekorlar Kitabı'na girdi. Colet, rekorunu Katalan kulturunu ve dilini savunan herkese adadı.
Katalan kokenli LIuis Colet Perpignan kentinde, uc gozcu onunde dunyanın en uzun konuşmasını yaptı. Belediye calışanı ve aynı zamanda Castillet'teki Katalan geleneksel sanatlar muzesinde danışmanlık yapan Colet, 124 saat aralıksız konuşarak, 120 saatle dunya rekortmeni Hindistanlı bir kişinin tahtını elinden aldı.
Colet 2004 yılında da, sanatcı Salvador Dali yılı dolayısıyla yaptığı 48 saatlik konuşma ile dunya rekoru kırmıştı. Perpignan garındaki bir bufede 12 Ocak gunu saat 10.00'da konuşmasına başlayan Colet, 17 Ocak Cumartesi gunu saat 14.00'de kadar bir doktor gozetiminde konuştu. Beş gece boyunca uyumadı ve konuşması kesilmesin diye sadece hafif gıdalar aldı.
Buyuk yazarların şiirleri ve yazıları ile kendi yazdıklarından yararlanan Colet, uzun uzun Salvador Dali ve keskin bir savunucusu olduğu Katalan kulturunden bahsetti. Yarışma boyunca kalabalık bir kitle de kendisine destek verdi. Ayrıca muzisyenler ve şarkıcılar da ona eşlik etti. Sonunda sıcak bir alkışla karşılandı.
Yarışmadan sonra Collet, “Burada ‘dunyanın merkezinde' buyuk bir macera yaşadım. Benim icin buyuk bir gun ve bu rekoru Katalan dili ve kulturunu savunan herkese adıyorum” dedi.