İNANCSIZLARLA YAPTIĞIM TARTIŞMALAR-2

Bu yazımızın baş tarafını, aşağıdaki link'ten okuyabilirsiniz...

http://www.frmtr.com/dini-sohbetler/4274875-inancsizlarla-yaptigim-tartismalar.html

AGNOSTİK Y: Masallar, masallar, masallar.. Sağ ol ben almayayım. O kadar yazmışsın ama boş yazmışsın.

Ama şu noktalara değinmeden gecemeyeceğim:

"Senin Mekkeli Arap (as) diye hakaret ettiğin o şerefli insanın.." (Yusuf)

Bunun neresi hakaret muhterem?
Muhammed bin Abdullah Mekkeli ve Arap değil miydi?

İsminin onune "hazreti" ardına "sav" ekleyip, kendisinden "efendimiz" diye bahsetmeyince hakaret mi etmiş oluyoruz?

Bu mu sizin hakaret kriteriniz?

Hasan Tahsin'den "İzmirli Turk", Arthur Schopenhauer'den "Danzigli Alman" diye bahsedince hakaret mi etmiş oluyorum?

Sen Muhammed'i insanların en şereflisi olarak goruyor olabilirsin, amenna. Ama kendisi benim icin herkes gibi sıradan bir insandır.

Kendisini sıradan bir insan olarak gormem senin gozunde hakaretse, o senin buluttan nem kapma eğilimindir. Ben kimseye hakaret etmedim.

"O şerefli insanın elciliğini dost duşman herkes kabul etmiş; Kur'an'ın insan sozu olmadığı uzerinde inanmayanlar bile ittifak etmişler ve Efendimizin elciliği sonraki asırlara, toplumlara sayısız insan tarafından aktarılmıştır." (Yusuf)

Şu anda yerkurede mukim olan yaklaşık 7 milyar insanın 5,5 milyarı kendisinin elciliğini hicbir şekilde kabul etmemektedir. Ayrıca bu 5,5 milyar insan, Kuran'da herhangi bir kutsallık gormemektedirler. Herkesin bunu kabul ettiğine inanıyorsan birileri seni cok fena işletmiş, uyandırayım!

Dunyadaki 2,2 milyar İsevi'ye, 1 milyar Hindu'ya, 500 milyon Budist'e ve 1,2 milyar dinsize gore senin efendin sadece tarihi bir kişiliktir. Tıpkı Atilla gibi, Julius Sezar gibi, Cengiz Han gibi...

"Şahsen ben, butun benliğimle İslam'a iman ettim; sen ise inanmıyorsun. Peki bunlar doğruysa yarın kaybeden kim olur? Ben, ibadet ettiğim icin mi yoksa sen Allah'ı tanımadığın icin mi azabı hak edersin? Hatırlatmak istedim." (Yusuf)

Benim icin bu hesap, esnaf mantığıdır.

"Ne kaybedeceğim" mantığıyla icimden gelmediği halde kendimi bir masallar silsilesine inanmaya zorlamak, inanc değil olsa olsa inancın ucuz bir taklidi olur.
Tanrı da bunu yemez, yutmaz. Gec bunları...

Zannediyorsun ki, karşında bir ateist var. Olsun zararı yok, alışığım ben bu ezberci zihniyete.

Eğer bir yaratıcı varsa, O ne Allah'tır, ne Yehova'dır ne de İsa veya kutsal ruhtur.
Butun bu insan urunu ilahlardan coooook daha ustun bir varlıktır. NOKTA

Not: Mesajının geri kalanındaki mantıksızlara değinme gereğini bile gormuyorum.
Dediğim gibi; masal okumak istersem kralını bulur, okurum. Cok daha iyileri var.