Parasızlıktan olen annesini ve yaşadığı caresizliği hic unutmayan Edhi, kimse bu sıkıntıları yaşamasın diyerek kapı kapı gezip topladığı paralarla yoksullara hastaneler kurdu. Bugun 85 yaşında olan Edhi, hala sokaklarda dilenmeye devam ediyor.Dilenmeye başladığı ilk gunden beri kazandığı paraları kuruşu kuruşuna biriktiren Edhi, 1951 yılında ufak bir dispanser acmış.Toptancılardan aldığı ilacları piyasa fiyatının altında ihtiyac sahiplerine satan ve yoksulların dispanserde ucretsiz sağlık hizmeti almasını sağlayan Edhi, toplumun guvenini kazandıkca, hayırseverler ona daha yuklu bağışlarda bulunmaya başlamış.Edhi’nin yaptıkları kısa zaman icinde kulaktan kulağa yayılınca onu sokakta dilenirken gorenler, amacını bildikleri icin sadakaların miktarını arttırmaya başlıyor, bağış yapmak isteyen hayırseverler, onun dilendiği sokağı daha sık ziyaret etmeye başlamışlar.

6 Aralık 2010 yılında cekilen bu fotoğraf Edhi’nin Karaci’deki yetim yurdundan. Pakistan’da evlilik dışı dunyaya gelen cocuklara karşı katı bir tutum icinde bulunan insanlar bu cocukları ya olduruyor yada terk ediyor. Edhi, yaşanan bu korkunc olayları sonlandırmak icin actığı yetimhanelerle cocuklara yardım etmeye calışmış.Edhi, neden “İyilik meleği” olarak adlandırıldığını şoyle anlatıyor, “Yoksul bir adam olduğum doğru, ancak paraya benden cok daha fazla ihtiyacı olan insanlar var. Bu nedenle kazandığım paraları onlara vermekte bir an olsun tereddut etmedim.” dedi.Musluman olan Edhi, yardım merkezlerinde butun din ve inanctan insanlara hizmet ediyor. Din, kast ve inanc ne olursa olsun temel insan haklarının korunmasından yana olduğunu vurgulayan Edhi “Dunyadaki butun dinlerin temeli insandır.” diyor.

KaynaK