Osmanlı doneminde savaşa gidilirken, ulkede ne kadar deli ya da gorunuş bakımından eli-ayağı bozuk, gulyabani tipli insan varsa hepsi toplanır ve ordunun en on sırasında, duşmanın uzerine yurutulurmuş. Amac, duşmanın psikolojisini bozmakmış.

Bi sonraki sırada ise, (ozur diliyerek soyluyorum ama gercekten boyle soylenirmiş) "dal******" denen adamlar bulunurmuş. Bunlar ise, saraya ufak yaşta alınan gayrı muslum cocuklarıymış. Kucukluklerinden itibaren sadece pirinc ve hamur işleriyle beslenip izbandut gibi olmaları sağlanırmış. Bi yandan da, her gun yağlı elleri ile mermer tokatlayıp idman yaparlarmış. Boylelikle elleri sağlamlaşır, beton gibi olurmuş. Zaten mermeri tokatlayarak kıramayanı da savaşa goturmezlermiş.

Bu dal******lar savaşta gurz-kılıc filan kullanmayıp, duşman askerlerinin beyinlerini tek tokatla, (herhalde "Osmanlı tokadı" lafı da burdan geliyo) dışarı cıkartırlarmış. Duşunun, adamın kafasında miğfer var ve bi vuruşta kafa miğferle birlikte dağılıyo. Osmanlının bunca yeri nasıl fethettiği anlaşılıyo zaten.

NOT: Verildiyse ozur dilerim arattım ama bulamadım.