benim ilk sorum şu olacak. dunya yaratıldı. ilk insanlar yaratıldı. peki kutsal kitaplar neden bu kadar gecikti ? M.o 'de yaşayan insanlar vardı elbet. Ya o insanlara ne olacak ? Cennet mi cehennem mi , nereye gidecekler ?
(2 konu acmak kalabalık etmek istemedim ) 2.sorum ise ; madem Allah tektir. niye birden cok kutsal kitap birden cok din mevcut.. Değiştirildiğini soyluyor bazı arkadaşlarımız forumlardan o zaman Kur'an ın değişmediğini kim ispatlayabilir ? Değişmedi diyeceksiniz belki Allah izin vermedi diyeceksiniz ama diğer dinler de Allahın dinleri diğer dinlerde Allahın kitabına gore değilmiydi onlar nasıl değişti madem onlar değişti Kur'anın değişmediğini nereden bilebiliriz ?
3. ve son sorum ise ; Nicin muslumanlığı yaymak icin ya da herhangi bir dini yaymak icin savaşlar yapıldı.. en onemlisi iste Hz.Muhammed'in de icinde bulunduğu savaş.. olen insanlar.. Bunun nedeni nedir ? Allah ne icin bunu emretmiştir?
Bunları sorarak gunaha girmiş olabilirim, ama mantıklı bir cevaba ihtiyacım var.. Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkur ediyorum
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- İlk insanlar/Tek tanrı birden cok din,kutsal kitaplar/DİNİ SAVAŞLAR