Konya-karapınarda yer kabuğu 80 metre coktu..
Konya'nın Karapınar İlcesi'ndeki mısır tarlasında hasat yapılırken, 70 metre capında ve 80 metre derinliğinde yer kabuğunun aniden cokmesiyle obruk oluştu.

Karapınar İlce merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Akkuyu yaylasındaki Abdullah Yarımoğlu'a ait mısır tarlasında dun sabah saatlerinde hasada normal olarak başladıklarını belirten Mustafa Cınar, “Ancak akşama doğru buyuk gurultu oldu. Sonra bicerdoveri durdurarak aşağıya indim. Tarlanın ortasında cokuntu oluştuğunu gordum. Ama coken alana korkumdan yaklaşamadım. Eğer birkac dakika sonra meydana gelse biz de coken alanda olacaktık” dedi. Cınar, “Gece calışmamız sırasında cokmenin olmaması bizim icin buyuk bir şans. Eğer gece cokme meydana gelseydi daha kotu sonuclar olabilirdi” diye konuştu.

KARAPINAR İNCELENMELİ
Karapınar Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı Karapınar’ın jeolojik yapısının acilen incelenmesi gerektiğini belirterek, şoyle dedi:
“Tarım yapılan yerlerin bir bir cokmeye başlaması burada ciddi bir tehlikenin habercisi. Şu anda ilcenin ceşitli bolgelerinde meydana gelen obruklar ilcedeki toprak yapısının ne kadar tehlikeli boyutlara ulaştığını gosteriyor. Toprağın altında ve ustune neler var bilmiyoruz. Cok ciddi araştırma yapılıp vatandaşlara acıklama yapılmalı. Cunku obruklar Karapınar icin cok onemli bir konu. Bugune kadar can kaybının olmaması Allah'ın takdiri.”
Tarla sahibi Abdullah Yarımoğlu tarlasındaki cokme nedeniyle 5 ton mısırının hasat edilemeyeceğini soyledi.
30'A YUKSELDİ
Konya’nın Karapınar İlcesi’nde son iki yıl icerisinde 10 obruk oluştu. Bolgedeki obruk sayısı daha once oluşanlarla birlikte 30’a yukseldi.

kaynak:ajanslar