Lazerle başsız sinek ucurdular!!!
ABD�de, Yale Universitesi bilim adamları, lazer ışınları kullanarak meyve sineklerini, uzaktan kumandayla hareket ettirmeyi başardılar. İnsanlarda, aşırı derecede yemek tuketimi ve şiddetin nedenlerini anlamak icin yola cıkan bilim adamları, lazer ışınlarını, sineklerin beyinlerindeki belli hucreleri stimule etmek icin kullandılar. Bu durumda, sineklerin, yurudukleri, zıpladıkları, kanat cırptıkları ve uctukları gozlendi. Doğru noronlar stimule edildiğinde �başsız� sineklerin bile uctuğu goruldu. Yale Universitesi�ndeki calışmayla ilgili bir yazı �Cell� dergisinin son sayısında yer aldı. Bilim adamları, bu calışmanın, psikiyatrik bozukluklar, aşırı yemek ve saldırgan davranışlarla bağlantılı hucrelerin belirlenmesinde yararlı olabileceğini duşunuyorlar
Karabasan
silivriye yeni tasinmistik. evi cok sevmistim ama cok eski bir evdi.
bir kacgun gectikten sonra garip seyler yasamaya basladim.
esimden ayri oglumla yatiyorum geceleri
her gece karabasan geliyor ve beni rahatsiz ediyordu.
sesimi cikaramiyorum beni rahatsiz ediyordu.
ama araliksiz her gece.
bir gece oglumun kiligina girdigini gordum ve bana seni delirticez dedi
odum patladi. neyse bi zaman sonra tasindik ve artik karabasanlar beni rahatsiz etmiyorlar.
demekki o silivri deki evde bir problem varmis
Niye ALO Deriz?
Telefonda hemen hemen hergun kimbilir kac kez kullandığımız "Alo" sozcuğu, gercekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır. Sevgilinin tam adı Allessandra Lolita Oswaldo'dur. Bu sevimli genc kız, telefonu icat eden, A.Graham Bell'in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine cekmişti. Atolyesinde telefon calınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu acar acmaz "Allessandra Lolita Oswaldo" diyordu. Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her acışında onu "Ale Lolos" diye karşıladı. Calışmaları uzadıkca Graham Bell, sevgilisinin adını daha da kısalttı ve one iki heceli bir ad buldu. Bu kısa ad "Alo" idi. Allessandra Lolita Oswaldo, geliştirip, tum kente yaymaya calıştığı telefondan başka birşey duşunmeyen sevgilisinin bitmek tukenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Graham Bell'i telefonuyla başbaşa bırakıp onu terketti.Yaşlı Bell, sevgilisinin birgun onu arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı. Kentte cekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamıştı. Graham Bell'i artık başka kişiler de arıyordu. Fakat o, telefonun her calışında kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu "Alo" diyerek acıyor ve artık herkes "Alo" diyordu. O gunlerde hemen herkes telefonu actıklarında Alexander Graham Bell'in anısına saygı olarak "Alo" demeye başladı. Bugun tumumuzun kullandığı "Alo" sozcuğu işte o gunlerden gunumuze uzanmaktadır.
(Kaynak:Butun Dunya, Şubat 2000 sayısı)
alıntıdır.....
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Lazerle başsız sinek ucurdular!!!--Karabasan--Niye ALO Deriz?