Hep aklıma takılmıştır, bu sorunun cevabını bir turlu bulamadım. Buyuk ustadlara da danıştım fakat bir turlu ikna olamadım. İslamın az yaşandığı hatta hic yaşanmadığı bir ulkede bir şehir'de doğan cocuğun sucu gunahı var mıdır? veya sucu nedir? araştırması lazım diyen kardeşlerime sormak isterim. Ben elhamdulillah muslumanım ve islamı ailemin tafsiyeleriyle enjekte edilerek buyudum. Daha sonra bir cok dinin yaşandığı bu ulkede ufak bir araştırma yaptım yine islamı tercih ettim. Ve ben anne baba musluman olduğu icin musluman doğdum, ama hindistan'da olsaydım veya islamın az yaşandığı bir ulkede doğsaydım anne baba tovbe haşa farklı bir dinde olsaydı beni islama ceken ne olabilirdi. Nasıl şuanda islamı yaşarken bana farklı bir din cazip gelmiyorsa, farklı bir ulkede doğup farklı bir dine inansaydım yada hicbir dine inanmasaydım islam bana nasıl cazip gelirdi? gelmese idi bu benim sucum mu olacaktı cunku ben orada doğmuşum ve o dinle buyumuşum yada dinsiz buyumuşum. Bir muslumana islam dini ne kadar doğru geliyorsa hristiyana da yahudiyede aynı doğrulukta geliyor. Yani ben bunu şeye benzetiyorum, doğduktan sonra ailem fenerliyse fener sevgisi oluyor ilerilki yaşlarda hic galatasarayı yada beşiktaşı araştırma veya sevgi duyma gibi bir duşuncem olmuyor. Ailem doğrultusunda hem fener sevgisi hemde fenerin doğruluğu bana enjekte ediliyor. Bu durumda benm 20 li yaşlarda galatasaraylı olma olasılığım 0. İslam dini dışındaki dinlerdekilerde islama nasıl bağlanacak yada nasıl sevgi duyacak hep merak etmişimdir

Lutfen mantıklı cevaplarla bu soru aklında olan kardeşlerimizi bilgilendirelim ben de dahil.