Hep ateist arkadaşlar sorularla geliyorlar birde şu benim derlediğim soruya onlar cevap versinler?
Dunyadaki bulunan bir yaprağın yere duşme hızı, sapması, ruzgarların oluşumu, gel git olayı (ay ın kutlesi daha buyuk olsaydı?),mevsimlerin oluşumu bu mevsimlere dayalı bitki ceşitliliğinin oluşumu, bitki ceşitliliğini sağlayan arılar!, arılara elverişli yaşam koşulları, arıların populasyon dengesini sağlayan arı kuşları! Bu verdiğim ornekler kainattaki dengenin yuzde kacına tekabul etmekte bilmiyorum ama sayıyla belirtilemiycek kadar kucuktur. Peki yukarda ozetlediğim kucuk denge dunyanın kendi yorungesinde donme hızının biraz fazlalaşmasıyla bile alt ust olacaktır. Dunyanın guneş sistemindeki yerine, guneş sisteminin Samanyolu galaksisindeki konumuna hic değinmiycem. Bu muazzam dengenin rastlantı eseri olması demek B.M.W otomobil serisinin doğada kendi başına oluştu denmesinden daha fazla sacmadır.
Peki sorumuz şu: Kainattaki bu dengenin rastlantısal eseri olduğunu beyninize nasıl kabul ettiriyorsunuz ? Kabul ettirmezseniz buyrun (Eşhedu Ella İlahe İllallah Ve Eşhedu Enne Muhammeden Abduhu Ve Rasuluh.)
(4) Guneş ve Ay bir hesaba gore (hareket etmekte) dir. (5) Bitkiler ve ağaclar secde ederler. (6) Goğu Allah yukseltti ve mîzanı (dengeyi) O koydu. (Sure-i Rahman)
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Ateist arkadaşlara bir soru ?