ALLAH’I COK ZİKREDİN Kİ BAŞARIYA ERİŞESİNİZ
Ey iman edenler. ( Savaşmak icin ) her hangi bir toplulukla karşılaştığınız zaman sebat edin ve ALLAH’ı cok zikredin ki başarıya erişesiniz. ( Enfal Suresi 45 ).
Gaza meydanlarında ALLAH’ı zikredin cok zikredin yuksek sesle şiddetli zikredin ve sabredin. Sabredin ki başarıya ulaşasınız ve sebat edin. Sabreden zafere ulaşır mujdesini unutmayalım. Ecdadımızın tarih boyu zaferler kazandığı zamanlar inanarak sebatla ALLAH’ı cok zikrettikleri zamandır. Zikirle yapılan tazarru ve niyazlar reddolunmaz.
İrtihal eden iman sahibi bahtiyarları manada gorduğumuzde hassaten ricaları zikir halakalarında yapılan dua ve ruhlarına hediye edilen fatihaların karşılığında ihya olduklarını cok derviş manasında gormuştur. İtimat et gafil olma. bunlar iman edenler ve gonulleri ALLAH’ın zikriyle sukunete erenlerdir. “Bilesiniz ki kalpler ancak ALLAH’ı zikretmekle huzur bulur. ( Ra’d Suresi 28 ).
Bu ve buna benzer acık ve sarih tefsire muhtac olmayan Kur’an-ı Kerim’de zikir ayetlerini gordukce ALLAH’ın kullarını zikir meclislerine ve zikrullaha teşvik edecekken bu rahmet-i ilahilerden ALLAH’ın kullarını mahrum eden tedris nasıl bir tedrisattır nasıl bir ilimdirbunu anlatan nasıl bir alimdir ?
ALLAH bu mevzuda tovbe istiğfar nasip etsin. Kusurlarını affetsin. “Ne yapayım mecbur oldum” mazeret değil. Dunya cok kıymetlidir. İşin ahirete kalmasın. Zalim sıfatından kurtul. Kurtuluşu ahirete bırakma. Ehl-i zikrin bedduasını alma. ( Alma mazlumun ahını cıkar aheste aheste) hitabına dikkat et. Ayetleri iyi oku tevil tarafına kacma. Bu abd-i acize inanmaz isen samimiyetle Hazret-i ALLAH’a sor.
HACI HASAN GALİP KUŞCUOĞLU
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- Allah'ı cok zikredin ki başarıya eresiniz